Kredsforman i Høje-Taastrup Vibeke Lynge er vred over, at skoleledernes formand har sagt til Folkeskolen, at der på en skole altid er steder, hvor man kan finde ro i løbet af dagen.

Kredsformand så rødt over skolelederformand

Danmarks Lærerforening har i forbindelse med kongressen offentliggjort et inspirationskatalog til indretning af lærerarbejdspladser. Det fik skarp kritik fra en kredsformand, som også kom op i det røde felt, da hun læste Skolelederforeningens formand udtale sig i Folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Anders har igen fået mig til at se rødt - altså Anders Balle", sagde kredsformand i Høje-Taastrup Vibeke Lynge og citerede skoleledernes formand for at der på en skole "altid er steder, hvor man kan finde ro i løbet af dagen".

»Alle skoler har mulighed for at finde arbejdspladser«

"Men du har også sagt, at man ikke skal sidde i ubenyttede klasselokaler. Så siger du, at man kan gå hjem til køkkenbordet, men lidt efter fortæller du, at man kun kan få en aftale med sin leder, hvis man ikke protesterer over så ikke at kunne få en hjemmearbejdsplads. Så hvis man brokker sig, får man altså ikke lov", sagde Vibeke Lynge.

Hun foreslog Anders Balle at læse lovkravene på området. Derefter fortalte hun, hvor skuffet hun er over inspirationsmaterialet, som underviserforeningerne har fået udarbejdet af firmaet Bascon (se link til højre).

"I har forhåbentlig ikke givet mange penge for den folder her".

Vibeke Lynge sagde, at det bedste i materialet var lovteksterne - det andet kunne kredsene ligeså godt selv.

God procesguide til skolerne Udvalgsformand for organisation og arbejdsmiljø Per Sand Pedersen mente, at inspirationsmaterialet kan være en god procesguide til, hvordan man kan gribe problematikken med lærerarbejdspladser an ude på skolerne.

"Det gælder om at finde behovet på den enkelte arbejdsplads. Der er mange faser, og skolerne er mange forskellige steder. Det har været vores intention, at man kan blive inspireret i kataloget - brug det. Desuden har vi jo branchevejledning 'Når klokken ringer', der stadig er brugbar og findes på nettet. Og den har den fordel, at den er udgivet som branchevejledning, hvor arbejdsgiver og arbejdstager er enige om indholdet", sagde Per Sand Pedersen.

Han fortalte, at DLF vil sende inspirationskataloget ud til kommunerne og håber at komme i god dialog om lærerarbejdspladserne.

Monika Stabel fra pensionistfraktionen undrede sig fra talerstolen over,  at det er Moderniseringsstyrelsen, der siger, at lærerne skal være på skolen i hele deres arbejdstid. Hun mener, det er gammeldags nu, hvor man taler om at afvikle industrisamfundet , og at det ikke hører en moderne arbejdsplads til.

Formand får mere reolplads hjemme

DLF's formand Anders Bondo fortalte, at han til interview i Folkeskolen blandt andet var blevet spurgt, hvor konfrontatorisk foreningen vil være, når det gælder fuld tilstedeværelse og lærerarbejdspladser.

"Jeg svarede, at det vil DLF ikke være, men at det jo er en selvfølge, at der er arbejdspladser til lærerne. Vi siger jo ikke til en på rådhuset: "du kan se, om du kan finde et hjørne i kantinen".

"Jeg glæder mig da til at få frigivet de seks-syv hyldemeter, min kone har til sine materialer derhjemme. De ryger 1. august 2014", sagde Anders Bondo og høstede klapsalver.

Syv ud af ti lærere: Fuld tilstedeværelse bliver dyrt og bøvlet

Læs mere

Inspirationsmaterialet