Østerbro-lærere uddeler smil og æbler

Lockoutede lærere holder modet oppe, mens de håber på, at forældre og elever snart tager bladet fra munden. Med æbler og smil forsøger de at gøre noget positivt for borgerne, når de ikke kan gøre noget positivt for eleverne med undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved et lyskryds foran Christiansborg Slotsplads står Sofie Alkendi fra Kildevældsskolen og deler æbler ud til cyklister og gående.

"Hvad med et lockoutæble?," siger hun med et smil til de mange forbipasserende.

Langt de fleste griber Sofie Alkendis æbler i farten og fortsætter mod Knippelsbro. Mange smiler og siger ting som "Super!", "Tak!" og "Fortsæt kampen!".

"Det kan godt være, vi oplever støtten her på gaden, men jeg undrer mig meget over, hvorfor der ikke står en masse forældre og elever på slotspladsen sammen med os og kræver et fair regeringsindgreb, så vi kan komme i gang med undervisningen igen", siger Sofie Alkendi og tilføjer: "Vi er udsat for noget, der mest af alt ligner en generel hetz fra Kommunernes Landsforening, der nu har budt os en lockout på tredje uge." Sofie smiler og ryster på hovedet.

Prøver at gøre noget positivt for borgerne

Denne morgen startede Sofie dagen foran Kildevældsskolen på Østerbro, hvor hun vanen tro demonstrerede mod lockouten med de andre lockoutede lærere.

Sofie Alkendi er ikke den eneste, der deler æbler ud denne fredag formiddag. Syv andre lærere har sluttet sig til æbleuddelingen fra en større gruppe af lærere, der siden klokken otte har stået nær ved Finansministeriet, hvor Bjarne Corydon forsøger at få arbejdsro.

Anne Rømer, en lockoutet lærer fra Kildevældsskolen, står klar ved siden af Sofie med flere æbler til cyklisterne. "Ja, vi kan da glæde os lidt over, at Lars Aslan Rasmussen (socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne (red)) nu også har meldt klart ud, at han ligesom Anne Vang (Børne- og Ungdomsborgmester i København (red.)) støtter lærerne". Anne Rømer løfter op i et skilt, hvor der står 'Grib ind nu! Et ensidigt indgreb er uacceptabelt'.

"Med uddeling af æbler fra fagforeningen prøver vi at gøre noget positivt for tilfældige borgere, når nu KL afholder os fra at gøre noget positivt for vores elever," slutter Anne Rømer.