"Jeg kan blive ved", siger børnehaveklasseleder Jonna Kock

Aktiviteter fremmer fællesskabet

Jonna Kock er børnehaveklasseleder og meget aktiv i konfliktbutikken i Køge. ”Jeg bliver nødt til at kaste mig 100 procent ind i det – ellers holder jeg ikke”, siger hun.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg tror, du skal klippe større huller - ellers virker det ikke", siger Jonna Kock til sin kollega, der med en saks klipper ovale cirkler i et stort banner med ordene "Lock os ind". Det er ikke det første banner, som er blevet produceret ved det aflange bord i den nedlagte Netto-butik ved Ølby Station tæt ved Køge. Jonna Kock har været børnehaveklasseleder i 12 år. Hun er ansat på Herfølge Skole lidt uden for Køge. Og gennem de sidste par uger har hun lagt malerstrøg på en hel del skilte og bannere. Mange af dem hænger synligt og pynter de rå butikslokaler. De nye bannere skal bruges, når KL's næstformand Erik Fabrin besøger Køge. Men skilte og bannere bliver taget med, hver gang lærerne er ude at aktionere. 

Kredse ruster sig til lang lockout

Nødt til at aktionere

"Jeg bliver nødt til at være en del af det fællesskab, der er. Faktisk er jeg er enten her i konfliktbutikken eller med til aktioner hver dag. Det kan blive ved. Og det hjælper at være her. Vi er her for hinanden. Vi hjælper hinanden. Og det bliver mere og mere nødvendigt, for det kan godt blive sejt nu", siger Jonna Kock. Lige nu handler mange drøftelser i konfliktbutikken om, hvorvidt de enkelte lærere skal optage lån eller ej. Også ferieplaner bliver drøftet, og flere gange lyder det, at der nok ikke bliver råd i år. "Jeg bliver nødt til at kaste mig 100 procent ind i det her - ellers holder jeg ikke til det. Det er dødkedeligt at gå derhjemme. Her mærker jeg stemningen. Jeg følger med i, hvad der sker. Og det er også her ideerne kommer".

Bondo besøger Køges konfliktbutik

Frontløbere er nødvendige Hun ved godt, at hun har meget energi at give af, og hun føler, at konfliktbutikken og aktionerne giver hende noget at kanalisere energien ind i. "Det er vigtigt, at der hele tiden er nogen, der holder tingene i gang. Der skal være nogen, der er klar med nye ideer og nye veje, for det er vigtigt, at her er noget at komme efter. Det er jeg god til". Hun sætter pris på, når tjenestemandsansatte lærere og skoleledere kommer med kaffe og basser, når de lockoutramte lærere står uden for skolen.  "Men det vigtigste er at være her for hinandens skyld", siger Jonna Kock. "Jeg kan blive ved. Vi er på ingen måde stagneret. Der er hele tiden en flok, der holder tingene i gang. Hvis der ikke var det, ville det være svært at holde modet oppe".