Titusindvis af obligatoriske test aflyst på grund af lockouten

Lockouten på de danske folkeskoler har ramt lige ned midt i perioden for de obligatoriske nationale test og kan på nuværende tidspunkt have medført aflysning af over 40.000 test.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennemsnitligt gennemføres der cirka 7000 nationale test om dagen i løbet af de godt tre måneder, testperioden varer - svarende til cirka 300 klasser om dagen. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen kan endnu ikke oplyse, hvor mange test, der rent faktisk er blevet gennemført i løbet af de nu ni dages lockout, hvor nogle undervisningstimer jo fortsat gennemføres af de ikke-lockoutede, tjenestemandsansatte lærere.

Styrelsen kan heller ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvordan man vil håndtere afviklingen af de test, som er blevet aflyst. Den obligatoriske testperiode ligger i år fra den 21. januar til og med den 30. april. De tre første lockoutdage, den 2., 3.. og 4. april, var der dog lukket for nationale test på grund af forberedelse af systemet til de digitale afgangsprøver, så foreløbig har lockouten ramt seks testdage.