Hvordan er det kommet så vidt, spørger Henrik Lakner sit parti

Kredsformand forlader SF i protest

”Jeg er stadig SF’er, men jeg har ikke længere noget parti”, siger formanden for Halsnæskredsen i Danmarks Lærerforening Henrik Lakner, som på den første lockoutdag har sendt den udmeldelse afsted til sit parti, som han har haft liggende, siden KL varslede lockout.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg håbede til det sidste ikke at få brug for den", skriver Henrik Lakner i brevet til sin partiforening. Han er formand for lærerne i den nordsjællandske Halsnæs-kreds og har været SF'er helt fra den tidligste ungdom. "Jeg er stadig SF´er, men kan ikke længere se mig selv i et parti, der fjerner sig mere og mere fra sine idealer om socialisme, demokrati og solidaritet med og for alle".

Endnu en DLF'er forlader Socialdemokraterne

"Som regeringsparti sammen med Socialdemokraterne og Radikale, der overtog magten efter en VK-regering vi alle var særdeles utilfredse med, har SF skuffet totalt på mange væsentlige punkter. Men det, der får mig til at træffe beslutningen om at melde mig ud, er, at SF både i regeringen og ikke mindst i KL har været med til at føre en utrolig arrogant magtdemonstration og -politik overfor offentlige medarbejdere først og fremmest i kommunerne", skriver han og kalder regeringens og KL's ageren i overenskomstforhandlingerne for en tilbagevenden til et underdanighedsforhold mellem arbejdsgiver og medarbejdere, kommune og lærere, der ligner forholdet i det 18. og 19. århundrede mellem herskab og tjenestefolk.

"Hvordan er det kommet så vidt, at 6 SF'ere i regeringen sammen med socialdemokraterne i samme regering har behov for at vende deres eget menneskesyn, idealer og historie ryggen? Hvordan er det kommet så vidt, at 3 SF'ere i KL's bestyrelse og én SF'er i KL's personaleudvalg sammen med et flertal af socialdemokrater har behov for at vende deres eget menneskesyn, idealer og historie ryggen?".