Socialdemokraterne
1   436

Endnu en DLF'er forlader Socialdemokraterne

Medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse Kenneth Nielsen sender i dag sin udmeldelse både til formanden for Socialdemokraterne hjemme i Esbjerg og til Helle Thorning-Schmidt i protest over, hvad han kalder en knægtelse af de frie forhandlinger.

Formanden for Esbjerg Lærerforening nåede at være partimedlem i 12 år.

"Jeg meldte mig ind den samme aften, Anders Fogh blev statsminister, fordi jeg tænkte, at der må være en anden vej", fortæller han.

Artiklen fortsætter under banneret

Med voksende bekymring hørte han rygterne om, at regeringen ville fremlægge en folkeskolereform, som skulle finansieres ved en ændring af lærernes arbejdstidsregler. "Men jeg har det ligesom Anders Bondo - vi kan ikke udtale os på baggrund af rygter".

Først da det i går blev endeligt bekræftet, at det er lærernes arbejdstiaftale, der skal finansiere de planlagte mange ekstra undervisningstimer i folkeskolen, tog han beslutningen:

"Det kan ikke være rigtigt, at en socialdemokratisk regering på den måde knægter de frie forhandlinger!", siger Kenneth Nielsen.

"Man kan selvfølgelig spørge, hvorfor jeg ikke bliver og tager kampen op, og det kunne man måske også, hvis der havde været en linje til parnasset. Men det er som om Corydon, Vestager og Helle Thorning stadig sidder deroppe i Plaza Tower.  De kunne jo have stukket fingeren ned i det segment, der er grundlaget for, at de har fået regeringsmagten og høre, hvad vi egentlig mener".

Kenneth Nielsen frygter nu, at Socialdemokraterne vil komme til at lide den samme afskalning af medlemmer, som SF har været igennem på det seneste.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ