"Jeg er meget spændt på, hvad der sker. Jeg håber, vi kommer videre. Jeg håber, at der er vilje til stede", siger formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup forud for forhandlingerne i Forligsinstitutionen.

Friskolelærere forhandler arbejdstid i Forligsen i dag

I dag er der forhandlinger om arbejdstiden for undervisere ansat i staten. Forhandlingerne foregår ligesom folkeskolelærernes forhandlinger i Forligsinstitutionen, fordi staten ligesom KL har afsendt et lockout-varsel, der kan komme til at gælde fra 1. april.

Publiceret Senest opdateret

DLF-medlemmer på statens område

Undervisere på sosu-skoler

(tilføjet 20-03-2013 9:21)

Frie Fagskoler (husholdnings- oghåndarbejdsskolerne)

Undervisere på Røde Kors skoler

Undervisere på private gymnasiers grundskoler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup er lige nu i mødelokalerne i Forligsinstitutionen i indre København. Han er med ved forhandlingerne, når undervisernes og statens forhandlere i dag mødes med forligskvinde Mette Christensen. "Jeg er meget spændt på, hvad der sker. Jeg håber, vi kommer videre. Jeg håber, at der er vilje til stede", siger Uffe Rostrup til folkeskolen.dk. Uffe Rostrup er formand for omkring 10.000 af de 15.000 undervisere, som forhandlingerne handler om. Også medlemmer af DLF er på overenskomster med staten.

Lærerforhandlinger på pause i en uge

Forhandlinger kan føre til storkonflikt De øvrige undervisere er ansat på blandt andet sosu-skoler, efterskoler og produktionshøjskoler. Hvis parterne ikke når en løsning, er der stor sandsynlighed for, at konflikten breder sig til hele det statslige område. Formand for de statsansattes forhandlingsfælleskab (CFU) Flemming Vinther, fortæller til Mandag Morgen, at de 130.000 ansatte i staten ikke har et forlig, før alle grupper har fået en aftale forhandlet på plads.

"Der er under ingen omstændigheder et CFU-forlig for de ansatte i staten, før alle er i hus. Det har finansminister Bjarne Corydon også meddelt. Så hvis ikke underviserne på statens område får en aftale, har vi ikke et CFU-forlig. Så har vi en konflikt. Og så må vi i CFU til den tid tage stilling til, hvordan vi skal håndtere det", siger Flemming Vinther til Mandag Morgen. Lærerne på private skoler er på statlig overenskomst, fordi det ifølge loven om frie skoler er betingelsen for at få statstilskud, at ledere og lærere på skolerne følger de løn- og ansættelsesvilkår, som bliver fastsat af finansminsteren.

Læs mere

MandagMorgen: Staten kan blive lammet af storkonflikt