OK13
8   343

KL erklærer sammenbrud

KL har midt om natten erklæret, at forhandlingerne om lærernes arbejdstidsforhandlinger er brudt sammen. Danmarks Lærerforening vil ikke anerkende sammenbruddet og mener, at der stadig er noget at forhandle om.

I nat omkring klokken 01.00 erklærede KL's chefforhandler og borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler sammenbrud i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det skete i telefon, for lærerne var sendt hjem for at komme med bud på, hvilke supplerende regler, der skulle til, hvis lærerne skulle gå med til KL's ønsker.

KL skriver i en pressemeddelelse, at de "ønsker, at lederne og lærerne på skolerne på skolen skal have frihed til i dialog og samarbejde at tilrettelægge undervisningen". KL ønsker ikke, at det er overenskomsten, der "dikterer, hvordan skolerne tilrettelægger undervisningen og andre aktiviteter for eleverne".

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi ønsker en modernisering af lærernes arbejdstidsregler, så de svarer til reglerne for alle andre medarbejdergrupper. Vi beder ikke lærerne om at arbejde mere. Vi beder alene om, at overenskomsten ikke regulerer, hvor meget tid lærerne kan bruge til bestemte arbejdsopgaver. Det ser vi som en nødvendig forudsætning for, at vi kan udvikle og forbedre folkeskolen til gavn for eleverne," siger KL's chefforhandler og borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler i pressemeddelelsen.

DLF accepterer ikke sammenbrud

Men Danmarks Lærerforenings forhandlere vil ikke acceptere, at der er tale om et sammenbrud.

"Vi nægter at sige, at der er tale om sammenbrud. KL har ensidigt erklæret sammenbrud. Vi har bedt om at få svar spørgsmål som varslingsbestemmelser og på hvordan en lærer kan vide, hvornår en opgave begynder og slutter. Vi er ved at få udredt spørgsmålene, og det kan ikke være årsag til sammenbrud. Vi synes stadig, der er noget at forhandle om", siger næstformand i DLF Dorte Lange, der har været tæt på forhandlingerne, siden de begyndte kl. 13.00 i går.

Se DLF's spørgsmål til KL til højre for denne artikel.

KL: Det er en bekymrende situation

Men Michael Zieglers opfattelse er en anden,

Han henviser til, at lærerne er kommet med udspil undervejs i forhandlingerne. Men at de udspil, som eksempelvis, at lærerne vil undervise 25 timer om ugen i sammenhæng eller at lærerne vil arbejde efter samme aftale som skolepædagogerne, fortsat betyder, at overenskomsten regulerer, hvor meget tid lærerne bruger til bestemte opgaver.

KL vil væk fra, at overenskomsten skal fortælle noget om, hvor meget tid lærerne skal bruge på en opgave.

"Det er meget nedslående. LC er på intet tidspunkt gået i realitetsforhandlinger med afsæt i vores krav. Vi har forhandlet indgående om det her tema igennem de seneste måneder. Desværre uden resultat. I sådan en situation må én af parterne på et tidspunkt trække en streg i sandet og tage ansvaret for at konstatere, at forhandlingerne er brudt sammen. KL's bestyrelse vil inden for de nærmeste dage tage stilling til det videre forløb. Dette er en alvorlig situation".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ