Vold/trusler
0   441

Offentligt ansatte 
må tåle mere vold

Erstatningsnævnet mener, at lærere, social- og sundhedsassistenter og pædagoger må tåle slag og spark fra udadreagerende elever, demente ældre og ­psykisk syge. Det er svært for offentligt ansatte at få ­erstatning.

Knytnæveslag og spark er blot en del af arbejdslivet, hvis man er offentligt ansat. Hvis man altså spørger Erstatningsnævnet. I nævnets praksis er det meget svært at få erstatning, hvis man er lærer, pædagog, plejer eller anden offentligt ansat.

Erstatningsnævnet skriver i sin årsberetning for 2011, at der må tages hensyn til, »at arbejde i plejesektoren og som pædagog med videre normalt involverer mere fysisk kontakt med personer end arbejde i andre brancher. Nævnet anser derfor ikke almindelig modstand i forbindelse med håndtering, fastholdelse eller lignende for at være retsstridig«.

Artiklen fortsætter under banneret

For eksempel mener Erstatningsnævnet, at lærer Jan Hagen blot var part i »en pædagogisk konflikt, der udviklede sig«, og derfor kan han ikke få erstatning. Selv om en 13-årig slog og sparkede ham på skolen, og selv om han i dag har været sygemeldt i to år på grund af overgrebet og de psykiske eftervirkninger af trusler og dårlig ­behandling.

En række fagforeninger har rejst sagen over for politikerne. Avisen.dk har skrevet en artikelserie om offentligt ansatte, der ikke har fået erstatning efter vold fra klienter og elever. DLF har skrevet et brev til justitsministeren på baggrund af Jan Hagens sag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ