Specialundervisning
0   388

Frem og tilbage på heldagsskolen

Adam blev smidt ud fra skoletilbud på behandlingshjem. Så kom han igen til Nyborg Heldagsskole, men nu er han i gang med udslusning.

Adam er 16 år og har været vidt omkring skolemæssigt. Da han kom retur til Nyborg Heldagsskole i 6. klasse, understregede skoleleder Torben Juel Sørensen, at nu var det ved at være sidste chance, hvis han ville noget her i livet. Og det forstod Adam godt.

Han begyndte i 0. klasse i en folkeskole, men det gik ikke godt. Så kom han til Nyborg Heldagsskole i fire år og så udsluset til en folkeskole. Det gik ikke. Han var slet ikke skrevet op på en skole i fem måneder, fik noget eneundervisning og begyndte så på et skoletilbud på et behandlingshjem. Herfra blev han smidt ud, fordi han »blev sur på en lærer«, og han stod igen uden skole. I 6. klasse kom han så tilbage til Nyborg Heldagsskole til afdelingen for elever med tilknytningsforstyrrelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu vil han gerne videre og have en afgangsprøve fra 9. klasse, og det er han netop i gang med via en udslusning til en ny folkeskole. Denne gang går det rigtig godt.

»Jeg har lavet meget lort og haft mange problemer med politiet, men nu har jeg indset, at når jeg gør noget godt, får jeg noget godt igen. Jeg har prøvet at arbejde i fritiden, og jeg så nye muligheder. Jeg indså, at det var nu, jeg skulle ændre mig. Jeg har fået nogle mål for livet«, forklarer Adam.

»Tidligere var jeg opsat på at komme ud i almindelig skole, fordi mine kammerater gik dér, men i folkeskolen bliver man bare svigtet. Der bliver ikke hørt, hvorfor du har gjort noget, du er bare en ballademager. På Nyborg Heldagsskole er der intensiv læring, du bliver set, og du kan få ro. Det er en meget fleksibel skole«, siger Adam, der bor hos sin mor og har en kontaktperson også.

Lige nu er Adam udsluset helt på en folkeskole. Efter 9. klasse satser han på en uddannelse på hhx, fordi han gerne vil arbejde selvstændigt.

Adam er et opdigtet navn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.256 andre er allerede tilmeldt