LO: Respekter aftalesystemet

Harald Børsting kom til DLF’s kongres med opbakning til lærerne fra LO-fagbevægelsen. Hans budskab til politikerne lød: ”Aftalesystemet skal respekteres. Vi har ikke brug for jeres utidige indblanding”.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for LO Harald Børsting har mange rosende ord til den danske model, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere sammen aftaler rammerne for danskernes arbejdsliv. Han sammenlignede den danske model med en solid bygning.

"Selv om den danske model har stået stærkt i årtier, så har det ikke været uden knubs og revner. Vi er mange, der kæmper for at vedligeholde modellen", sagde Harald Børsting fra talerstolen på DLF's ekstraordinære kongres i Bella Center i dag.

Nordiske lærerforeninger støtter DLF

"Den danske model er modet til at tænke nyt og tage ansvar og fremme solidariske løsninger. Vi skal tage del i samfundsudviklingen. Vi skal gå i dialog med politikerne og kræve, at de hører på, hvad vi siger".

Harald Børsting har afsluttet svære forhandlinger på det private område, hvor medlemmernes forståelse og villighed til at indgå kompromis, var en del af forklaringen på, at en aftale kom i hus. Han har stor forståelse for lærernes nuværende situation midt i svære overenskomstforhandlinger. "I går til forhandlinger i krisetid og reformtid", sagde Harald Børsting og roste lærerne for, at Danmarks børn og unge bliver "dygtigere for hver minut, de tilbringer med jer", sagde Harald Børsting.

Lærernes formand Anders Bondo Christensen var glad for opbakningen. "Forsvaret for den danske model er noget vi står sammen om - også på tværs af hovedorganisationer. Og derfor er vi glade for, at du var her i dag".