Ekstraordinær kongres '13
0   423

Nordiske lærerforeninger støtter DLF

Nordiske Lærerorganisationers Samråd har i dag fra DLF’s ekstraordinære kongres henvendt sig til den danske statsminister, finansminister, undervisningsminister og KL’s ledelse, hvor de opfordrer parterne at skrifte spor og begynde at samarbejde med Danmarks Lærerforening.

"De nordiske lærere ser med stor uro på det, som sker for de danske lærere og det, der sker med den nordiske kollektive aftalemodel i Danmark", sagde formand for Nordiske Lærerorganisationers Samråd (NLS) Anders Rusk fra kongressens talerstol og fremhævede, at aftalemodellen betyder forhandlinger på jævnbyrdig basis.

Artiklen fortsætter under banneret

"NLS finder det dybt problematisk, at den danske regering har valgt at blande forslaget til en folkeskolereform sammen med udfaldet af overenskomstforhandlinger", står der i den udtalelse, som finske Anders Rusk i dag fremlagde på DLF's ekstraordinære kongres i Bella Center i København.

Senere i dag bliver udtalelsen sendt til statsminister Helle Thorning-Schmidt, finansminister Bjarne Corydon, børne- og undervisningsminister Christine Antorini og ledelsen i KL.
Anders Rusk kritiserer, at sammenblandingen er sket bag lukkede døre og uden at involvere DLF og opfordrer regeringen til at skifte spor og indlede et forpligtende samarbejde med DLF. 

"Den nordiske kollektive aftalemodel er et afgørende fundament for at opnå virkningsfulde løsninger for udviklingen af velfærdssamfundet. Det er den danske regering ved at undergrave", står der i udtalelsen.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen satte pris på støtten.

"Det betyder rigtig meget for os med den støtte du her har givet og fra de øvrige nordiske lande. Tusind tak".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ