OK13
2   1607

Ældre lærere står for skud ved overenskomst-forhandlingerne

KL vil skrotte aldersreduktionen og løfte aldersgrænsen for seniordage i de igangværende overenskomstforhandlinger. Anders Bondo vil ikke ændre på reglerne, der giver ældre lærere en række fridage i løbet af skoleåret.

En lærer der fylder 60 år har ret til at få nedsat arbejdstiden med 175 ti-mer, men stadig få fuld løn og pensionsindbetaling. Det er en ordning, som næsten alle lærere benytter sig af, når de når den runde fødselsdag. Lignende regler gælder for gymnasielærere.
KL har tidligere uden held stillet krav om, at lærernes aldersreduktion skal væk.

Og ved denne overenskomst prøver de igen. KL's topforhandler og borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler kan ikke se, hvorfor lærerne skal have den særlige ordning.
"Det er en meget fin ordning for lærerne. Og det er også muligt,
at den fastholder nogle lærere. Men det er også en rigtig dyr ordning.
Spørgsmålet er, om der er et argument for, at der skal være en meget mere lukrativ ordning for lærerne, end der er for de øvrige 400.000 kommunalt ansatte", spørger Michael Ziegler.
Lærernes formand Anders Bondo mener, at der er grund til at kæmpe
for, at det er attraktivt for lærerne at blive på skolen - også efter de fylder 60.
"Aldersreduktionen skal fortsætte. Vi skal have lærerne til at blive så længe som muligt", siger lærerformanden.

Artiklen fortsætter under banneret

Også på det statslige område bliver der stillet krav om at afskaffe aldersreduktioner. Og lykkes det kommer det ,til at gå ud over flere mindre grupper af DLF-medlemmer - (rettet 25/2 2013) eksempelvis lærere på private gymnasier med grundskole. 
KL ønsker derudover at retten til seniordage udskydes i takt med, at efterlønsgrænsen rykker sig. I dag har alle ansatte i kommunerne ret til to fridage i det kalenderår, de fylder 60. Antallet af fridage stiger i takt med alderen til i alt fire dage. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
803 andre er allerede tilmeldt