Folkeskolereform
0   433

Bekræftet: Lærerne skal finansiere skolereformen

Venstre-politikerne Peter Christensen og Karen Ellemann fik i dag hos finansminister Bjarne Corydon bekræftet, at finansieringen af den kommende folkeskolereform er helt afhængig af de kommende overenskomstforhandlinger mellem KL og Danmarks Lærerforening.

"Der er tale om øget timetal i matematik og dansk - en time ekstra både
på mellemtrinnet og i udskolingen, engelsk fra 1. klasse, kompetenceløft af lærerne i form af efteruddannelse og så aktivitetstimer. Det hele var kendt stof fra medierne", sagde Karen Ellemann.

Der er hele seks partier med i folkeskoleforliget, og de var alle indbudt til møde i Finansministeriet i dag, hvor finansminister Bjarne Corydon og undervisningsminister Christine Antorini præsenterede dem for hovedlinjerne i det udspil til folkeskolereform, som de lægger frem for offentligheden i morgen. De to Venstre-ordførere bekræftede efterfølgende over for folkeskolen.dk, at de forlydender om reform-indholdet, der har været fremme i pressen de seneste dage, er rigtige:

Artiklen fortsætter under banneret


• Mange flere undervisningstimer til alle elever
• Flere dansk.- og matematiktimer
• Engelsk fra 1. klasse
• Efteruddannelse af lærerne, så alle elever får undervisning af en linjefagsuddannet lærer


"At det hænger nøje sammen med overenskomstforhandlingerne stod også klart. Den proces er vi jo ikke en del af, men kan bare konstatere, at det politiske løft, som regeringen lægger op til, og som vi støtter, i forhold til elevernes undervisningstid, det vil kræve en ændring af overenskomsten", sagde Peter Christensen efter orienteringen.

Der er ganske vist nogle reserver til rådighed til reformen i form af midler, der frem til 2020 kommer op på fire milliarder kroner, men det rækker langt fra til planerne. Undervisningsminister Christine Antorini var mere fåmælt, da hun forlod Finansministeriet, "Vi præsenterer det jo i morgen", men hun bekræftede over for de ventende journalister, at det er afgørende, at ikke bare forligspartierne, men også lærerne, forældrene og eleverne skal bakke op om reformen, men hun ville ikke kommentere direkte på de forestående forhandlinger om lærernes arbejdstid.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ