"Vi anbefalede i vores høringssvar til kommunen, at man udsatte inklusion et år, så uddannelsen af lærerne kunne være på plads, inden man gik i gang", siger formand for Mariagerfjord Lærerkreds. Gert Willems

Inklusion presser lærere i Mariagerfjord Kommune

Hele 61,5 procent af lærerne i Mariagerfjord Kommune mener ikke, at de er uddannelsesmæssigt rustet til at undervise de børn, der er blevet inkluderet. Det viser en ny undersøgelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Langt over halvdelen af lærerne i Mariagerfjord Kommune oplever det som en alt for voldsom opgave at skulle inkludere nye elever med særlige behov i den almindelige undervisning. Det viser en ny undersøgelse fra Mariagerfjord Lærerkreds.

Et stort flertal af lærerne, 61,5 procent, giver således udtryk for, at de ikke føler sig uddannelsesmæssigt rustet til at undervise de børn, der er blevet inkluderet.

Og 56,2 procent af lærerne synes, at de inkluderede elever har negativ betydning for deres arbejdsmiljø.

66 procent vurderer desuden, at de har elever i klassen, som ikke får den støtte, de har brug for.

46,3 svarer endvidere, at de 'almindelige' elever i dag får et noget lavere fagligt udbytte end for tre år siden. Kun 5,4 procent mener, de 'almindelige' elever får et noget højere fagligt udbytte i dag end tidligere.

"Resultatet af undersøgelsen kommer desværre ikke bag på os. Vi forudså, at det ville få voldsomme følger, at kommunen indførte inklusion lidt hovedkulds oveni en omfattende ændring i skolestrukturen" siger formanden for lærerkredsen Gert Willems til Nordjyske Stiftstidende.

"Det var også derfor, vi i sin tid anbefalede i vores høringssvar til kommunen, at man udsatte inklusion et år, så uddannelsen af lærerne kunne være på plads, inden man gik i gang", tilføjer han.

249 lærere deltog i undersøgelsen. Det er lig med en svarprocent på godt 60.