Arbejdstid
0   298

Ekspert: Hemmeligholdelse næppe holdbar

DLF har klaget til Ombudsmanden over, at Finansministeriet har givet foreningen afslag på aktindsigt i en arbejdsgruppe, der kigger på lærernes arbejdstid. KL er repræsenteret i gruppen. Ekspert kalder det usandsynligt, at DLF ikke får medhold hos Ombudsmanden.

Lærerforeningen fik afslag på at få aktindsigt i gruppens arbejde med den begrundelse, at gruppen er en selvstændig offentlig myndighed på trods af,  at KL, der er kommunernes repræsentant i overenskomstforhandlingerne med lærerne, er en privat interesseorganisation.

Oluf Jørgensen, der er forskningschef og ekspert i forvaltningsret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, tvivler på, at den forklaring holder.

Artiklen fortsætter under banneret


"Det er ikke sandsynligt, at argumentet er holdbart. I så fald må oplysningerne ikke være tilgængelige for ministerier eller KL", skriver han i en mail til folkeskolen.dk


I arbejdsgruppen, der blev nedsat i februar for at kigge på lærernes arbejdstid, sidder repræsentanter fra Ministeriet for Børn og Undervisning, Finansministeriet og KL.


Ifølge Oluf Jørgensen er loven klar på området.

"Offentlighedsloven giver ret til aktindsigt, når der er udvekslet oplysninger mellem  en tværministeriel arbejdsgruppe og KL. Det samme gælder ved udveksling mellem en arbejdsgruppe og et ministerium", skriver han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ