Debat

Svar til Mikkel Krogsgaard Kørp

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jobbank virker - for nogle

Mikkel Krogsgaard Kørp peger på et tilsyneladende dilemma: Kan vi hjælpe de ansatte og de nyuddannede på samme tid?

Når lærere i disse år afskediges, sker det stort set altid med begrundelsen arbejdsmangel. Vi oplever desværre i mange tilfælde, at mange kommuner af »forsigtighedshensyn« vælger at afskedige flere lærere, end der reelt er brug for. Det er vel at mærke et forsigtighedshensyn til den kommunale økonomi og ikke til medarbejderne. Når det efterfølgende viser sig, at begrundelsen for afskedigelsen ikke holder, bør det nødvendigvis være sådan, at afskedigelserne annulleres. Det er det, en jobbank er udtryk for.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi skal gøre, hvad vi kan for at skabe plads til så mange som muligt, men det skal ikke ske ved, at vi accepterer afskedigelser, når det viser sig, at begrundelsen om arbejdsmangel rent faktisk ikke holder.