Debat Ledig
0   570

Jobbank virker – for nogle

I Folkeskolen nummer 16 fra 13. september står der, at DLF vil sikre fyrede lærere bedre. Det lyder jo som en god ide, og det er vel også en fagforenings vigtigste opgave at hjælpe sine medlemmer. Efter min mening hjælper DLF dog kun en del af sine medlemmer ved at oprette stærke jobbanker.

I Hjørring Kommune, hvor jeg er ansat, blev der oprettet en jobbank, der skulle hjælpe fyrede lærere med at komme tilbage i job, da vi for lidt over et år siden havde fyringsrunde i kommunen. Et stykke inde i skoleåret var jobbanken tømt, og alle fyrede lærere havde fået ansættelse i skolevæsenet af forskellig art.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var jo godt for de fyrede lærere, men tilbage stod alle de nyuddannede, der gerne vil i gang med arbejdet. De kunne ikke søge de ledige stillinger, da de var »reserveret« til de lærere, der stod i jobbank. Det ville efter min mening give et stærkere lærerkorps, hvis skolerne kunne vælge den lærer, der passer bedst til jobbet, og ikke den lærer, der står i jobbank.

Jeg synes, det er fint, at fyrede lærere bliver hjulpet videre, men DLF er efter min mening alt for ensidig i sin hjælp.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ