Debat

Jobbank virker – for nogle

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 16 fra 13. september står der, at DLF vil sikre fyrede lærere bedre. Det lyder jo som en god ide, og det er vel også en fagforenings vigtigste opgave at hjælpe sine medlemmer. Efter min mening hjælper DLF dog kun en del af sine medlemmer ved at oprette stærke jobbanker.

I Hjørring Kommune, hvor jeg er ansat, blev der oprettet en jobbank, der skulle hjælpe fyrede lærere med at komme tilbage i job, da vi for lidt over et år siden havde fyringsrunde i kommunen. Et stykke inde i skoleåret var jobbanken tømt, og alle fyrede lærere havde fået ansættelse i skolevæsenet af forskellig art.

Det var jo godt for de fyrede lærere, men tilbage stod alle de nyuddannede, der gerne vil i gang med arbejdet. De kunne ikke søge de ledige stillinger, da de var »reserveret« til de lærere, der stod i jobbank. Det ville efter min mening give et stærkere lærerkorps, hvis skolerne kunne vælge den lærer, der passer bedst til jobbet, og ikke den lærer, der står i jobbank.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, det er fint, at fyrede lærere bliver hjulpet videre, men DLF er efter min mening alt for ensidig i sin hjælp.

Svar til Mikkel Krogsgaard Kørp