170 kr. om måneden fra hvert medlem kan redde 600 lærere fra at falde ud af dagpengesystemet, foreslog Emil Hemmingsen

Forslag på kongressen: DLF ansætter de lærere, der mister dagpengene

Omkring 600 lærere står til at miste dagpengene i løbet af foråret 2013. Hvis DLF nu ansatte dem alle sammen til kampagnearbejde i kredsene, ville det koste 170 kr. pr. medlem i ekstra solidaritetskontingent om måneden. Sådan lød et forslag på DLF's kongres i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er rigtigt set med ideen om at lade ledige undervise for overenskomstmæssig løn svarende til dagpengene, for vi skal skabe nye løsninger", sagde næstformand i Gentofte Kommunelærerforening Emil Hemmingsen.

"Så nu vil jeg lufte en utraditionel ide, som måske sprænger rammerne for en fagforenings opgave".

"Lad os slå dem på deres egen hjemmebane: DLF ansætter de 600 til at løse kampagneopgaver på overenskomstmæssige vilkår i et antal timer, der svarer til dagpengene. Det vil koste hvert medlem 170 kr. ekstra i solidaritetskontingent", sagde Emil Hemmingsen.

DLF kræver ekstraordinære indgreb mod lærerledigheden

"Selvfølgelig vil det først batte for alvor, hvis vi ansatte alle ledige lærere,men så bliver det nok nødvendigt at åbne Særlig Fond. Til gengæld vil vi have fuld kontrol over arbejdsudbuddet, når der skal forhandles løn", sagde Emil Hemmingsen.

Han understregede dog, at hans forslag skulle tages med ikke bare et gran, men en hel skovlfuld salt.

Formanden for Danmarks Lærerforening kvitterede da også blot for forslaget som et "muntert indslag".