" Vores kreds er nabokommune til Aarhus, så vi forventer, at kommunen vil komme med et pres på os netop i forhold til det med fast tilstedeværelse. Det, at alt det her kom ud lige inden kongressen kan være med til at udhule OK13 debatten. Men derfor er det måske endnu vigtigere at få en central aftale i stand, frem for at kredsene skal ud og aftale rigtig meget selv", siger Michael Aagaard Laursen fra Djurs Lærerforening, som er ny delegeret ved DLF's kongres.

”I øjeblikket er det Aarhus, OK13 og inklusion, der trækker tænder ud”

For Michael Aagaard Laursen fra Djurs Lærerforening er det inklusionsdebatten og overenskomstforhandlingerne, der er de vigtigste punkter på kongressen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad optager jer ude på skolerne lige i øjeblikket? Det er helt klart inklusionsprojektet. Vi skal rumme rigtig mange elever lige nu, og der kommer flere og flere ind. For eksempel har man i Norddjurs Kommune sat en pris på, hvor meget, det koster at have en elev i en specialklasse, og de penge skal skolerne mere eller mindre selv betale. Så der er et økonomisk incitament til at beholde de børn, som før kom i specialklasserne, ude i almenklasserne. Det giver nogle konflikter, fordi der er nogle skoler, der tænker mere på økonomien end på børnene - eller lærernes arbejdsmiljø for den sags skyld.

"Overenskomstkravene er hamrende vigtige"

Hvad synes du, er det vigtigste, der er oppe på kongressen? Det er overenskomstforhandlinger og hele inklusionsdebatten omkring, hvor meget man sparer ude i folkeskolen. Hvad kommer det til at betyde for arbejdsmiljøet og arbejdspresset på lærerne? Det er rigtig vigtigt, at vi får diskuteret det igennem.

"Jeg ser frem til at høre Antorini og hendes visioner"

Er der noget særligt du i løbet af kongressen har hæftet dig ved? Det skulle lige være Århus lærerforenings nye arbejdstidsaftale, som nok er kommet som et chok for alle. Vores kreds er nabokommune til Aarhus, så vi forventer, at kommunen vil komme med et pres på os netop i forhold til det med fast tilstedeværelse. Det, at alt det her kom ud lige inden kongressen kan være med til at udhule OK13 debatten. Men derfor er det måske endnu vigtigere at få en central aftale i stand, frem for at kredsene skal ud og aftale rigtig meget selv.

"Jeg suger jo meget til mig, fordi det er første gang, jeg er her"

Hvad får du mest ud af på kongressen? Det er alle diskussionerne både på talerstolen og i pauserne. Vi  møder rigtig mange andre kredsbestyrelsesmedlemmer og får diskuteret, hvad det er for nogle problemer, man har de forskellige steder - samt hvad man har gjort for at lave aftaler og gøre det så godt som muligt for lærerne. Og lige i øjeblikket er det Århus, OK13 og inklusion, der trækker tænder ud for os.

"Man får spurgt ind til nogle ting, og det er motiverende"