Helen Sørensen fra Herningegnens Lærerkreds ønsker ikke at få afsat generelle lønmidler til lokale lønforhandlinger igen, men hun så gerne, at lærerne blev sikret den andel af midlerne i kommunerne, der tilkommer dem.

Delegeret: Lærerne skal sikres lokale lønkroner

Lærerne har svært ved at få del i de lokale lønkroner, som i dag findes i systemet. Formand for Herningegnens Lærerforening Helen Sørensen ønsker, at lærerne sikres den del af de lokale lønkroner, der tilkommer dem.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Otte procent af lærernes løn er finansieret af lokale løndele, fortalte Helen Sørensen på kongressen og understregede, at kredsene har svært ved at få pengene ud af kommunerne.

Ved overenskomsten i 2010 blev der ikke afsat penge til lokale lønforhandlinger. Men der er stadig lagt op til lokale lønforhandlinger blandt andet med de penge, som bliver frisat, når en ældre og dyr lærer bliver erstattet af yngre, billigere lærer - de såkaldte tilbageløbsmidler.

"Lokal løndannelse er ikke forsvundet" Helen Sørensen fra Herningegnens Lærerkreds ønsker ikke at få afsat generelle lønmidler til lokale lønforhandlinger igen, men hun så gerne, at lærerne blev sikret den andel af midlerne i kommunerne, der tilkommer dem.

"Vi kan drømme om, at lokal løndannelse er forsvundet, men det er den altså ikke"; sagde Helen Sørensen, da hun fremlagde et forslag om, at DLF stiller krav om, at der sker en sikring af, at DLF's organisationsområde får sin andel af midler som udmøntes via lokal løndannelse.

Delegerede: Drop "mystiske" projektkrav

Bondo: KTO ser på sagen Formand for DLF Anders Bondo Christensen er godt klar over, at de lokale lønforhandlinger er svære.

"Vi kan konstatere, at de lokale lønforhandlinger er gået i stå. Det kommer ikke som den store overraskelse for mig. Når der ikke er forlodsfinansiering og en stram økonomi, havde jeg ikke forventning om, at der ville komme voldsomt i gang i de lokale lønmidler", siger Anders Bondo.

Han gav et tilsagn om, at man i KTO vil se på problemet.

Bondo på DLF-kongres: Vi tager ansvar trods stramme rammer

Jeppe Dehli fra Gentofte Kommunelærerforening ønskede, at tilsagnet også kom til at gælde på det regionale område.  

"Vi vil se på, hvordan vi kan sikre, at de midler der er ude i kommuner i form af tilbageløbsmidler rent faktisk også bliver gjort til genstand for forhandling. Men organisationsdeling tror jeg ikke på", sagde Anders Bondo og understregede, at tilsagnet også gjaldt det regionale område.

Det var både Helen Sørensen og Jeppe Dehli tilfredse med og trak deres forslag.

Læs mere

Video: Det forventer de delegerede afkongressen