Det skal lykkes, siger DLF-formand Anders Bondo Christensen om inklusionsopgaven

DLF fra partnerskabsmøde: Gode afklaringer på inklusion

Inklusion er ikke et spørgsmål om bare at rumme så mange elever som muligt i en almindelig skoleklasse. Inklusion handler om, at alle elever skal løftes fagligt. Det er et af budskaberne fra partnerskabsmødet i dag, fortæller lærerformand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To ting står klart for lærernes formand Anders Bondo Christensen få timer før mødet om inklusion i det såkaldte partnerskab om folkeskolen når sin afslutning:

Inklusionen af elever med handicap i folkeskolen skal lykkes. Med streg under skal. Selve ideen om den fælles folkeskole kræver det. Det er holdningen i partnerskabet, fortæller Anders Bondo Chrsitensen i telefonen på vej hen til frokostbordet på Borupgaard i Snekkersten.

"Og så er det blevet afklaret, at inklusion ikke drejer sig om at rumme så mange elever som muligt. Inklusion handler om, at alle elever skal have øget deres faglige udbytte. Både elever med handicap og elever uden handicap. Inklusionsindsatsens succes skal måles på det faglige løft. Det er to gode afklaringer, som mødet har kastet af sig", tilføjer lærerformanden.

DLF vil bidrage med viden

Efter frokostpausen skal han holde oplæg om, hvad Danmarks Lærerforening vil foreslå i forbindelse med inklusion.

"Jeg vil sige, at det skal sikres, at der i alle kommuner kommer drøftelser om en seriøs plan for, hvordan inklusion skal lykkes. Og at det skal sikres, at der på alle skoler kommer drøftelser om en seriøs plan for, hvordan inklusionen kan lykkes", fortæller Anders Bondo Christensen.

"Og så vil jeg sige, at vi fra centralt hold i DLF vil understøtte det lokale inklusionsarbejde med viden fra vores mange konsulenter, tillidsrepræsentanter, kredsstyrelsesmedlemmer og faglige foreninger".

Mødet i dag er første møde ud af tre i partnerskabet. Hvad de to sidste skal handler om, er endnu ikke fastlagt.