It
1   181

Antorini nedsætter it-rådgivningsgruppe for folkeskolen

Folkeskolen skal i langt højere grad end i dag bruge it i undervisningen. Derfor nedsætter børne- og undervisningsminister Christine Antorini en it-rådgivningsgruppe, som skal inspirere og rådgive om nye tiltag på området.

"Der er behov for, at folkeskolen i langt højere grad udnytter det pædagogiske potentiale i øget anvendelse af it i undervisningen", sådan lyder det i kommisoriet til it-rådgivningsgruppen. Gruppe får rektor for IT-universitetet i København, Mads Tofte, i spidsen. Derudover består den af blandt andet forskere, skoleledere og folk med baggrund i uddannelse, organisationer og erhvervsliv. De 19 medlemmer skal inspirere og rådgive børne- og undervisningsministeren om nye tiltag om brug af it i folkeskolen.

"Jeg er glad for at kunne samle så mange kompetente personer, der arbejder med it og uddannelse på vidt forskellige måder. Jeg er sikker på, at vi skal få nogle gode diskussioner, og at it-rådgivningsgruppen vil kunne give et rigtig godt input til ministeriets arbejde med at styrke undervisningen gennem øget brug af it", siger Christine Antorini.

It kan inkludere flere elever
I kommisoriet er der lagt vægt på, at it kan motivere elever og inddrage dem mere aktivt. Der er lagt vægt på, at it gør det muligt, at eleverne lærer på den måde og i det tempo, der passer den enkelte bedst. Derfor håber undervisningsmininsteren også, at it kan være med til at fastholde flere elever i klasserne i stedet for at udskille dem til specialundervisning.
"De fleste børn og unge er digitale indfødte, som bruger it flittigt i deres fritid, og det skal vi bygge videre på i skolen, så vi udvikler de pædagogiske muligheder, som it rummer. For eksempel i forhold til at øge elevernes læring og motivation og klæde lærerne på til at arbejde med it i fagene," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.
It-rådgivningsgruppen begynder arbejdet i januar 2012 og skal fungere frem til udgangen af 2013. Rådgivningsgruppen forventes at mødes tre til fire gange årligt med børne- og undervisningsministeren.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.045 andre er allerede tilmeldt