Kun en uge efter Læringshusets officielle åbning er alle i elever i indskolingen blev sendt hjem.

Kun en uge efter åbning: Skole får påbud om lukning efter smitteudbrud

Onsdag formiddag er Styrelsen for Patientsikkerhed skredet ind med et påbud om øjeblikkelig lukning af indskolingen på skolen Læringshuset i Høje-Taastrup. Det er ellers kun en uge siden, at skolen åbnede dørene for første gang.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et større smitteudbrud fordelt på flere klasser medførte onsdag formiddag, at Styrelsen for Patientsikkerhed skred ind med et påbud til Høje-Taastrup Kommune om øjeblikkeligt at lukke skolen Læringshuset for alle elever fra 0. til 3. klasse.

Det meddeler styrelsen på Twitter.

Det sker blot en uge efter, at borgmester Michael Ziegler (K) onsdag i sidste uge klippede snoren over i anledning af skolens første officielle dag.

Kommunen oplyser, at en rundvisning på skolen for omkring 200 borgere i dag er aflyst. 

Kommune opfordrer desuden til, at alle elever testes med det samme, og at de bliver testet igen, inden de kommer tilbage på skolen om en uge - onsdag den 17. november. Med det seneste påbud er elever fra i alt fire skoler nu sendt hjem efter smitteudbrud på skoler. Som tidligere omtalt på folkeskolen.dk skred styrelsen ind fredag og beordrede Albertslund Kommune til straks at lukke for både indskoling og mellemtrin på Herstedøster Skole, og siden har to københavnske skoler også måtte lukke ned, nemlig Strandparkskolen i Valby og Dyvekeskolen på Amager. Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, forudser, at flere midlertidige skolelukninger kan komme på tale i den kommende tid.