Fravær
2   10

SF-krav til finansloven: Mere tid til den enkelte elev

SF mener ikke, det er realistisk for lærerne at have nær kontakt med hver eneste elev, herunder dem med bekymrende fravær. Det skal afhjælpes med partiets finanslovskrav om 24 i klassen, to-lærer-ordning og løft af PPR.

Uddannelsesordfører i SF Jakob Mark udtrykker en dyb bekymring på baggrund af en ny rapport fra Børns Vilkår, der belyser lærernes perspektiv på skolefravær gennem en undersøgelse blandt 861 lærere.

I rapporten svarer 64 pct. af de adspurgte lærere, at de mangler tid til at tage hånd om den enkelte elevs trivsel.

"Det er nærmest umuligt at nå at have den nære kontakt med alle elever, hvis vi fylder klasserne til randen, og læreren både skal sikre god undervisning og trivsel. Og det er desværre ofte de svageste børn, der bliver ramt, når tiden er knap", siger Jacob Mark.

SF stiller krav i de igangværende finanslovsforhandlinger om, at staten afsætter 100 millioner i 2021 til et klasseloft på 24 elever og flere timer med to voksne.

Artiklen fortsætter under banneret

Klasseloftet skal indfases over ti år, og udgiften stiger derfor til årligt cirka 1 milliard i 2030.

Hurtigere adgang til eksterne fagpersoner

77 pct. af lærerne svarer i rapporten fra Børns Vilkår, at de oplever lange ventetider på faglig hjælp fra blandt andre PPR og socialrådgivere.

Derfor vil SF tage et krav om at afsætte 125 millioner årligt til et løft af PPR. med til finansloven, fortæller Jacob Mark til Folkeskolen.dk

"Det tager vi med som krav til finansloven, for jeg mener, det er afgørende for at passe bedre på de børn, der kæmper for at hænge på", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
684 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt