Corona
2   12

Fra i dag: Coronatest på skolerne ned til 9-års-alderen

For at eleverne får en så normal skolegang med så få hjemsendelser som muligt i efteråret opfordrer regeringen fra i dag forældre til, at 9-11-årige børn bliver coronatestet ugentligt, gerne i skolen.

Knap 59 procent af de 12-15-årige har på nuværende tidspunt påbegyndt vaccination mod covid-19, og de opfordres samtidig til to ugentlige coronatest. Fra i dag udvides testindsatsen på skolerne til også at omfatte de 9-11-årige børn.

Testene vil kunne ske på skolerne, hvis kommunen har testkapacitet på den pågældende skole, og regeringen er lige nu  i dialog med KL om det øgede testbehov som følge af opfordringen. 

Artiklen fortsætter under banneret

"En omfattende epidemi blandt skolebørn vil have betydning for skolernes mulighed for at gennemføre undervisningen. For at eleverne får en så normal skolegang, med så få hjemsendelser som muligt i efteråret, er vi nødt til at forsinke smittespredningen. Her er screeningstest af de uvaccinerede børn mellem 9 og 11 år et godt redskab", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Ikke-vaccinerede ansatte på skolerne og de store elever opfordres i øjeblikket til at blive testet to gange ugentligt. Fra 1. oktober hedder opfordringen én gang ugentligt, ligesom for de yngre børn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ