Afgangsprøver
15   35

Eksamensnyt: Den højeste karakter gælder

Hvis standpunktskarakteren er højere end prøvekarakteren, er det standpunktskarakteren, der gælder på eksamensbeviset. Sådan har partierne aftalt at justere aftalen fra februar om, hvordan prøverne skal afvikles oven på et skoleår med nedlukninger.

"I den her situation er der ingen nemme løsninger. Det er helt afgørende, at eleverne kommer til eksamen og får mulighed for at vise, hvad de kan. Men det er også vigtigt, at vi tager hensyn til den helt særlige situation, der præger dette skoleår. Med den her løsning letter vi en del af presset for nogle af de yngste elever, der går til prøve for første gang, og vi sikrer samtidig, at eleverne får den eksamenstræning, de har brug for", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Partierne har også besluttet, at eleverne skal have standpunktskarakteren at vide inden prøven, oplyser ministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

Det brede politiske flertal bag aftalen fra februar holder altså fast i, at elever over hele landet skal til de samme afgangsprøver - dansk skriftlig og mundtlig, engelsk mundtlig og matematik skriftlig.

"Der er så meget corona-uro i forvejen, og derfor giver det rigtig god mening, at vi fastholder februaraftalen om årets eksamener, så de eksamensplaner og forberedelse, der er arbejdet efter siden, ikke kastes op til diskussion igen", siger Venstres undervisningsordfører Ellen Trane Nørby.

"Den mindre justering på 9. og 10. klasses afgangseksamen giver også god mening, da vi med den model fastholder eksamensplanen, men samtidig tillægger årskaraktererne mere værdi og giver mere ro i maven for de elever, der har oplevet store udfordringer med den langvarige hjemmeundervisning".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ