Rapperen Manus Bell fortæller om flow.

Nyt corona-forløb om rapmusik

Kendte rappere skal styrke lærernes motivation og elevernes trivsel og læring i en coronatid. Et flertal i Folketinget har taget initiativ til virtuelle gæstelærerforløb om blandt andet rap, rim, flow og billedsprog.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennem fem videoer med kendte rappere som gæstelærere lærer eleverne de grundlæggende rapteknikker at kende. Forløbet lægger op til, at eleverne med udgangspunkt i teknikkerne kan give deres meninger til kende på en kreativ og musikalsk måde. Hele forløbet kan gennemføres online eller ved fysisk fremmøde på ca. 6 lektioner, står der i introduktionen til det nye materiale på emu.dk.

Materialet består af en introvideo og fire videoer med såkaldte masterclasses med øvelser og opgaver. Hver masterclass består af en video med præsentation af de faglige teknikker og forskellige konkrete øvelser samt en beskrivende undervisningsvejledning.

Materialet kommer, fordi Folketinget har afsat 12 millioner til digitale gæstelæreforløb, som skal hjælpe med at håndtere faglige og trivselsmæssige udfordringer, som har ramt flere elever i folkeskolen under corona. Målet er at de faglige temaer skal motivere både lærere og elever, står der på Undervisningsministeriets hjemmeside.  

I første video fortæller rapperen Pede B om sin musik. Han blev introduceret for rapmusik af hans mor, som hørte en af Danmarks første rappere M.C.Einar.

"For mig er det fuldstændig fantastisk, at jeg kan leve af noget, som jeg ikke rigtig kan lade være med at gøre", siger han i introduktionen, hvor han fortæller om livet som musiker.

Ny musikundervisningsplatform til musiklærere 

Derefter følger fire masterclasses med fokus på Rim, Flow, Tekstskrivning, billedsprog og metaforer samt rap/hiphoppens historie.

Ramzi Qader fortæller om rim, Manus Bell om flow.

"Flow er i bund og grund den rytme, man siger ordene i, når man rapper", siger Manus Bell. 

Iris Poparic fortæller om sangskrivning, billedsprog og metaforer, og Alexander Engel fortæller om hiphoppens historie.

8210-lærere laver viralt rap-hit om skoleglæde 

Læs mere

Rap i replikken med Pede B. og Rapolitics