Musik
0   2

Nyt corona-forløb om rapmusik

Kendte rappere skal styrke lærernes motivation og elevernes trivsel og læring i en coronatid. Et flertal i Folketinget har taget initiativ til virtuelle gæstelærerforløb om blandt andet rap, rim, flow og billedsprog.

Gennem fem videoer med kendte rappere som gæstelærere lærer eleverne de grundlæggende rapteknikker at kende. Forløbet lægger op til, at eleverne med udgangspunkt i teknikkerne kan give deres meninger til kende på en kreativ og musikalsk måde. Hele forløbet kan gennemføres online eller ved fysisk fremmøde på ca. 6 lektioner, står der i introduktionen til det nye materiale på emu.dk.

Materialet består af en introvideo og fire videoer med såkaldte masterclasses med øvelser og opgaver. Hver masterclass består af en video med præsentation af de faglige teknikker og forskellige konkrete øvelser samt en beskrivende undervisningsvejledning.

Materialet kommer, fordi Folketinget har afsat 12 millioner til digitale gæstelæreforløb, som skal hjælpe med at håndtere faglige og trivselsmæssige udfordringer, som har ramt flere elever i folkeskolen under corona. Målet er at de faglige temaer skal motivere både lærere og elever, står der på Undervisningsministeriets hjemmeside.  

I første video fortæller rapperen Pede B om sin musik. Han blev introduceret for rapmusik af hans mor, som hørte en af Danmarks første rappere M.C.Einar.

Artiklen fortsætter under banneret

"For mig er det fuldstændig fantastisk, at jeg kan leve af noget, som jeg ikke rigtig kan lade være med at gøre", siger han i introduktionen, hvor han fortæller om livet som musiker.

Derefter følger fire masterclasses med fokus på Rim, Flow, Tekstskrivning, billedsprog og metaforer samt rap/hiphoppens historie.

Ramzi Qader fortæller om rim, Manus Bell om flow.

"Flow er i bund og grund den rytme, man siger ordene i, når man rapper", siger Manus Bell. 

Iris Poparic fortæller om sangskrivning, billedsprog og metaforer, og Alexander Engel fortæller om hiphoppens historie.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt