Aarhus Kommune
0   95

8210-lærere laver viralt rap-hit om skoleglæde

Penge, stoffer, masker og gangstere, sådan er billedet af Aarhus-bydelen 8210 i sangen 'Mask på' af Shooter Gang. Men det billede kunne lærerne på Hasle Skole ikke genkende. Derfor lavede de deres egen rap: 'Task på'.

"Skole er din vej, hvis du vil tjene skejser. Heromkring og rundt i hele landet, er det bare for fedt at være uddannet".

Sådan lyder en bid af teksten i en rap, som en gruppe lærere og pædagoger, som kalder sig Schooler Gang fra Hasle Skole står bag.

Sangen og videoen til står i stærk kontrast til sangen 'Mask På', som gruppen Shooter Gang står bag. Her er hurtige penge, oprør, hash og maskeklædte mennesker i front. 

Lærerne fik ideen, fordi eleverne højlydt sang med på Shooter Gangs version:

Artiklen fortsætter under banneret

"De gik og sang med på en sang om 8210, som tegnede et billede af vores område, som vi ikke kunne genkende. Vi ville se, om vi ikke kunne få dem til at synge med på Task på istedet", siger Sofie Hovgaard Kaiser som er dansklærer og klasselærer i 7. klasse.

 

Hårdt arbejde

En morgen  mødtes to lærere på skolen med samme idé, og så var det bare at gå i gang.

"Vi ville lave en rapsang. Det er noget, vi har arbejdet på i fritiden. Vi har samarbejdet med klubtoteket. De er megagode til at lave fritidsaktiviteter for de unge. De har et pladestudie, hvor de unge kan prøve at stifte bekendtskab med at indspille sange. Så fik vi lov til at booke os ind og prøve det af".

Målet var klart:

"Vi ville vende den om, og se hvad vi kunne få børnene til at synge med på. Børnene her er megadygtige, og de synes, at det er fedt at gå i skole, og forældrene synes, det er fedt at sende børnene i skole. Det ville vi gerne have frem i stedet for", siger Sofie Hovgaard Kaiser.

Skolerap giver respekt

Og det har virket. Videoen er uploadet på Facebook og bliver flittigt delt. Rådmand for Børn- og Unge i Aarhus Thomas Medom er en af dem, som har delt den med ordene:

"Respekt! Lærere og pædagoger fra Hasle Skole har under navnet "Schooler Gang" lavet en hyldestsang til skoletasken, uddannelse og seje elever", skriver rådmand for Børn- og Unge i Aarhus Thomas Medom på sin Facebook.

Og eleverne skråler også med på gangen.

"Nu giver de high five og synger med og synes, vi er for fede. Og det er fedt, for det er ikke altid, man får lov til at føle den begejstring som folkeskolelærer. De råber efter os, der er med i videoen, og Mads måtte give en autograf på gangen i dag".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt