Børnehaveklasse
4   16

Nu vil børnehaveklasselederne kæmpe for en fast plads i DLF’s hovedstyrelse

Suppleringsvalget til Lærerforeningens hovedstyrelse er netop sluttet, og endnu engang opnåede børnehaveklasseledernes kandidat ikke valg. Nu vil Børnehaveklasseforeningen presse på for at få en fast plads i hovedstyrelsen.

Skolelederne, de lærerstuderende og pensionisterne har alle en fast plads i DLF's hovedstyrelse. Det betyder, at de som gruppe er sikret repræsentation i toppen af DLF. Men børnehaveklasselederne skal vælges på lige fod med lærerne, og det er svært, når der kun er 2750 børnehaveklasseledere ud af omkring 60.000 aktive DLF-medlemmer, siger formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen.

Hun stillede op til både hovedstyrelsesvalget og suppleringsvalget, men kom trods gode stemmetal ikke ind.

"Det betyder, at vi på en eller anden måde bliver sat uden for indflydelse. Det er absolut den følelse, der er. Jeg var klar over, at det blev en meget svær valgkamp, og det er ikke overraskende, at vi ikke blev valgt ind", siger Pia Jessen.

Svært at kommunikere til børnehaveklasselederne

Artiklen fortsætter under banneret

Hun fortæller, at det er meget svært at komme i kontakt med hele det potentielle bagland, fordi al henvendelse til børnehaveklasselederne skal gå via DLF's 75 lokalkredse.

"Jeg har 600 medlemmer, som jeg kan kommunikere direkte med. Men skal jeg nå alle børnehaveklasseledere, skal jeg gennem kredsene, og det er ikke alle kredse, der vil skrive ud til børnehaveklasselederne for mig. Mange repræsentanter i hovedstyrelsen har deres bagland, hvor de befinder sig. Men mit bagland er spredt ud over hele landet".

Børnehaveklasseforeningen søger opbakning til vedtægtsændring

I arbejdet op mod suppleringsvalget er hun stødt på flere kredse, der har tilkendegivet, at børnehaveklasselederne burde have en fast plads i hovedstyrelsen.

"Jeg vil forsøge at tage en drøftelse med forretningsudvalget for at afsøge om der er en politisk interesse for, at børnehaveklasselederne får en fast plads ligesom skolelederne, de studerende og pensionisterne. Det giver jo ikke mening, at pensionisterne sikres en fast plads frem for en aktiv medlemsgruppe. Vi er anderledes end de fleste DLF-medlemmer, fordi vi har en anden uddannelsesbaggrund, derfor er det nødvendigt, at vi har en fast plads", siger Pia Jessen.

Hun mener også, at DLF vil have gavn af, at børnehaveklasselederne er repræsenteret i toppen af organisationen.

"Vi er specialister på skolestarten og har god indflydelse i både ministeriet og hos andre organisationer, der arbejder med skolestart. Det erfaringsgrundlag håber jeg virkelig, at man vil arbejde på, at man kan gøre bedre gavn af".

Hvis børnehaveklasselederne skal have en fast plads i hovedstyrelsen kræver det en ændring af DLF's vedtægter. En sådan ændring skal vedtages af DLF's kongres.  

"Vi vil afsøge, om der er opbakning til vedtægtsændring. Det er en jo en kongresdrøftelse. Indtil nu har der ikke været politisk opbakning til det". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
784 andre er allerede tilmeldt