Formand for børnehaveklasseforeningen Pia Jessen fik 14.573 stemmer til hovedstyrelsesvalget. Det var ikke nok til at få en plads i DLF's ledelse.

Ingen børnehaveklasseleder i DLF’s ledelse

Formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen fik ikke stemmer nok til en plads i DLF’s kommende hovedstyrelse. Dermed er børnehaveklasselederne fra 2020 ikke repræsenteret i DLF’s ledelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er en katastrofe". Så klart udtrykker formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen sig efter gårsdagens valgresultat. Hun fik 14.573 stemmer. Men det var ikke nok til at sikre hende en plads i DLF's hovedstyrelse.

"Det betyder, at fraktion 2 ikke bliver repræsenteret i hovedstyrelsen. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, for vi mister vores indspark til, hvad der er vigtigt i forhold til skolestart. Vi mister indflydelse og viden om, hvad der sker politisk", siger Pia Jessen til folkeskolen.dk/børnehaveklassen

Seks nye i DLF's ledelse - se hovedstyrelsen her 

Ønsker ændringer af valgsystem

Hun mener, at grunden til, at stemmerne ikke sikrede hende en plads i hovedstyrelsen, skal findes i, at der i år var mange opstillede kandidater.

"Nu bliver det fire år uden en børnehaveklasseleder i hovedstyrelsen. Jeg kan næsten ikke forsvare det overfor mine medlemmer. Det er en problemstilling, som jeg har påpeget over for Anders Bondo. Vi ønsker ligesom de studerende, pensionister og lederne at have en fast repræsentation i hovedstyrelsen, fordi vi ellers risikerer at ryge ud. Med 2000 medlemmer i den samlede pulje er vi en minoritet", siger Pia Jessen.

Hun håber, at Børnehaveklasseforeningen til næste ordinære DLF-kongres kan fremlægge et forslag til en vedtægtsændring, der giver børnehaveklasselederne et fast medlem i hovedstyrelsen.

"Det redder ikke situationen nu, men vi håber, det kan gøre det fremover".

Kandidater uden bagland kom ikke ind i DLF's hovedstyrelse 

Hovedstyrelsen vil debattere mulige valg-ændringer

Formand for organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen fortæller, at valg til hovedstyrelsen helt sikkert vil blive debatteret i den kommende tid.

"Hovedstyrelsesvalg vil altid være til debat. Uanset hvilken model man har, vil den have fordele og ulemper. Der er på kongressen givet et tilsagn om, at valg til hovedstyrelsen skal drøftes. Og deri lægger der også, om der skal foretages ændringer. Det vil i givet fald være kongressen, der skal vedtage ændringer i vedtægterne".