Hovedstyrelsesvalg 2019
0   16

Ingen børnehaveklasseleder i DLF’s ledelse

Formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen fik ikke stemmer nok til en plads i DLF’s kommende hovedstyrelse. Dermed er børnehaveklasselederne fra 2020 ikke repræsenteret i DLF’s ledelse.

"Det er en katastrofe". Så klart udtrykker formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen sig efter gårsdagens valgresultat. Hun fik 14.573 stemmer. Men det var ikke nok til at sikre hende en plads i DLF's hovedstyrelse.

"Det betyder, at fraktion 2 ikke bliver repræsenteret i hovedstyrelsen. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, for vi mister vores indspark til, hvad der er vigtigt i forhold til skolestart. Vi mister indflydelse og viden om, hvad der sker politisk", siger Pia Jessen til folkeskolen.dk/børnehaveklassen

Ønsker ændringer af valgsystem

Hun mener, at grunden til, at stemmerne ikke sikrede hende en plads i hovedstyrelsen, skal findes i, at der i år var mange opstillede kandidater.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nu bliver det fire år uden en børnehaveklasseleder i hovedstyrelsen. Jeg kan næsten ikke forsvare det overfor mine medlemmer. Det er en problemstilling, som jeg har påpeget over for Anders Bondo. Vi ønsker ligesom de studerende, pensionister og lederne at have en fast repræsentation i hovedstyrelsen, fordi vi ellers risikerer at ryge ud. Med 2000 medlemmer i den samlede pulje er vi en minoritet", siger Pia Jessen.

Hun håber, at Børnehaveklasseforeningen til næste ordinære DLF-kongres kan fremlægge et forslag til en vedtægtsændring, der giver børnehaveklasselederne et fast medlem i hovedstyrelsen.

"Det redder ikke situationen nu, men vi håber, det kan gøre det fremover".

Hovedstyrelsen vil debattere mulige valg-ændringer

Formand for organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen fortæller, at valg til hovedstyrelsen helt sikkert vil blive debatteret i den kommende tid.

"Hovedstyrelsesvalg vil altid være til debat. Uanset hvilken model man har, vil den have fordele og ulemper. Der er på kongressen givet et tilsagn om, at valg til hovedstyrelsen skal drøftes. Og deri lægger der også, om der skal foretages ændringer. Det vil i givet fald være kongressen, der skal vedtage ændringer i vedtægterne".  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
796 andre er allerede tilmeldt