Såvel gruppearbejde som fremlæggelse må foregå online for de elever, der ikke har færdiggjort projektopgave eller obligatorisk selvvalgt 10.-klasse opgave endnu.

Ministeriet: 9. og 10. klasse skal aflevere projektopgaven

Trods skolelukning og fjernundervisning skal 9.-klasserne aflevere projektopgave og 10.-klasserne den såkaldte OSO. Begge dele kan laves hjemmefra, lyder meldingen fra Undervisningsministeriet.

Publiceret Senest opdateret

Produkt

Projektopgaven skal resultere i et produkt og en fremlæggelse.Egnede produkter under corona/covid19-perioden kunne være:hjemmeside, blog, radio-debatprogram, hørespil, tegninger,fotomontage eller brochure. Disse produkter kan eleverne nemtformidle til lærerne, der skal bedømme projektopgaven.

Hvis eleverne vælger en produktform, der ikke er mulig atfremstille eller gennemføre grundet manglende adgang til materialerog faglokaler eller grundet manglende muligheder for at integrereproduktformen som en del af fremlæggelsen, kan de underfremlæggelsen skitsere produktet og forklare, hvordan produktetville have bidraget til projektet. 

Kilde: Emu.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På grund af nedlukningen har ministeriet folænget den centralt bestemte afleveringsfrist for de to store udskolingopgaver til den 2 juni. Inden 15. juni skal eleven give besked på, om opgavekarakter eller udtalelse skal på eksamensbeviset.

På Emu er en vejledning til, hvordan man kan gennemføre hele projektopgaveforløbet online. 

"Når eleverne skal arbejde med at formulere problemstillingen, kan de elever, der arbejder i grupper, oprette og benytte et virtuelt møderum. I forbindelse med formuleringen af problemstillingen kan din vejledning foregå skriftligt. Du bør under perioden med skolelukninger grundet covid19 være opmærksom på, at eleverne skal være i stand til at løse deres problemstilling fra deres hjem og i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Eleverne kan fx fortsat lave spørgeskemaer og interviews, da dette kan gøres digitalt eller via telefonen, hvorimod de ikke kan besøge og observere virksomheder, butikker med mere", hedder det blandt andet.

Fremlæggelsen af projektopgaven skal ske via en it-platform, enten i grupper eller hver for sig. 

DLF om sommerens eksamen: Lad standpunktskaraktererne være afgørende

Læs mere

Emu.dk. Projektopgaven viafjernundervisning