Arbejdstid
2   16

7½ år efter lockouten: Så fik også lærere i regionerne en arbejdstidsaftale

Danske Regioner og Lærernes Centralorganisation har netop sat deres underskrift på en arbejdstidsaftale, der i høj grad bygger på den nye kommunale lærerarbejdstidsaftale, A20. Aftalen gælder fra næste skoleår.

Der er under 500 lærere i regionerne - nogle af dem underviser indlagte på sygehusenes børneafdelinger, andre på regionale specialskoler. Lærerne og Danske Regioner har hele tiden været enige om at forsøge at nå en aftale, der ligger så tæt som muligt op ad den kommunale, og derfor indgik de regionalt ansatte i urafstemningen om A20-aftalen. Efter dagens underskrift kan arbejdspladserne derfor gå i gang med at planlægge næste skoleår under den nye aftale.

"Så nu er vi er faktisk i mål med at få fjernet Lov 409", fremhæver formand for Lærernes Centralorganisation og Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen - med forbehold for, at den statslige arbejdstidsaftale bliver vedtaget sammen med OK21 senere på foråret.

Artiklen fortsætter under banneret

Dagens aftale minder rigtig meget om både den kommunale og den statslige.

"Samarbejdssporet er præcis det samme, og vi var enige om at lægge os tæt op ad den kommunale aftale".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.442 andre er allerede tilmeldt