OK21: BUPL vil gøre op med historisk lønefterslæb

BUPL's formand Elisa Rimpler vil gøre op med pædagogernes historiske lønefterslæb. Men hun er samtidig klar over, at coronakrisen kan være mere end et bump på vejen mod markante forbedringer i OK21.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne artikel er oprindeligt bragt på A4overenskomst.dk og bliver publiceret på folkeskolen.dk som en del af et samarbejde. 

"Pædagoger er nogle af de offentligt ansatte, som har et ekstremt hårdt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Samtidig har vi et historisk lønefterslæb. Så vi er i virkeligheden dobbelt ramt". 

Så klare er de udfordringer Elisa Rimpler, formand for BUPL, arbejder med forud for OK21, de snarlige overenskomstforhandlinger på det offentlige område.  

For pædagogerne handler det først og sidst om mere i lønningsposerne. 

"Der er ingen tvivl om, at vores grundlæggende krav går på bedre løn. Vi er meget optaget af, at vi skal sikre os en reallønsfremgang. Pædagogerne lider under et historisk lønefterslæb", siger Elisa Rimpler.

Læs mere

Læs hele artiklen på A4overenskomst