Corona
2   19

Skolelederformand: Brug den aflyste tysktime til at tale med børnene om jul og corona

Tysk, fransk og idræt gennemføres typisk på tværs af klasser, hvilket ser ud til at blive forbudt i 17 kommuner. Men det kan alle klare i to uger, hvis det er det, der skal til, for at alle kan få en god juleferie, mener formanden for de københavnske skoleledere.

De helt specifikke udmeldinger fra ministeriet og den lokale udmøntning af dem i hver af de 17 hovedstadskommuner er ikke klar endnu. Men formanden for Skolelederforeningen i København, leder af Tove Ditlevsens Skole Jeanne Jacobsen, forventer, at det er slut med tysk-, fransk- og idrætshold med elever fra flere klasser fra på mandag.

"Jeg regner med at få noget at vide torsdag, men jeg har det sådan: lad os nu lige trække vejret. Det drejer sig om to uger - 10 skoledage - hvoraf den ene er ugen lige op til juleferien. Jeg tænker, at man må holde idræt i sin klasse, og så kan den ene klasse få tysk den ene uge og den anden klasse den anden uge, og det samme med fransk", siger Jeanne Jacobsen til folkeskolen.dk

"Den aflyste tysktime kan vi måske bruge til at tale med eleverne om den her tid. For det er jo alt muligt, der bliver aflyst for dem - fritidsaktiviteter og mange af juletraditionerne. Vi kommer fx ikke hen i kirken til krybbespil i år, vi kan ikke synge julesange sammen osv - det er skuffelsernes holdeplads. Så man kan klippe nogle guirlander og snakke med børnene om, hvordan det går. Min holdning er, at vi skal bakke op om det, jeg også hørt Heunicke sige på pressemødet - vi skal tage os gevaldigt sammen i de her uger, sådan at vi alle sammen kan komme af sted og være sammen med familien i juleferien", sige Jeanne Jacobsen.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.019 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt