Skoleleder på Vesterbro Jeanne Jacobsen mener nok, eleverne kan klareat få aflyst en tysktime eller to - så kan lærere og elever i stedet klippe nogle guirlander og tale om corona og jul og alt det, der bliver aflyst for, at vi alle sammen kan holde juleferie med familien.

Skolelederformand: Brug den aflyste tysktime til at tale med børnene om jul og corona

Tysk, fransk og idræt gennemføres typisk på tværs af klasser, hvilket ser ud til at blive forbudt i 17 kommuner. Men det kan alle klare i to uger, hvis det er det, der skal til, for at alle kan få en god juleferie, mener formanden for de københavnske skoleledere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye corona-restriktioner til skoler i hovedstadsregionen

De helt specifikke udmeldinger fra ministeriet og den lokale udmøntning af dem i hver af de 17 hovedstadskommuner er ikke klar endnu. Men formanden for Skolelederforeningen i København, leder af Tove Ditlevsens Skole Jeanne Jacobsen, forventer, at det er slut med tysk-, fransk- og idrætshold med elever fra flere klasser fra på mandag.

"Jeg regner med at få noget at vide torsdag, men jeg har det sådan: lad os nu lige trække vejret. Det drejer sig om to uger - 10 skoledage - hvoraf den ene er ugen lige op til juleferien. Jeg tænker, at man må holde idræt i sin klasse, og så kan den ene klasse få tysk den ene uge og den anden klasse den anden uge, og det samme med fransk", siger Jeanne Jacobsen til folkeskolen.dk

"Den aflyste tysktime kan vi måske bruge til at tale med eleverne om den her tid. For det er jo alt muligt, der bliver aflyst for dem - fritidsaktiviteter og mange af juletraditionerne. Vi kommer fx ikke hen i kirken til krybbespil i år, vi kan ikke synge julesange sammen osv - det er skuffelsernes holdeplads. Så man kan klippe nogle guirlander og snakke med børnene om, hvordan det går. Min holdning er, at vi skal bakke op om det, jeg også hørt Heunicke sige på pressemødet - vi skal tage os gevaldigt sammen i de her uger, sådan at vi alle sammen kan komme af sted og være sammen med familien i juleferien", sige Jeanne Jacobsen.

Corona: Forbud mod blandede klasser rammer valgfag hårdt