Corona
2   27

Nye corona-restriktioner til skoler i hovedstadsregionen

Unge mellem 15 og 25 år opfordres til at blive testet inden jul, madpakkerne skal indtages i egne klasser, og eleverne må ikke længere modtage undervisning på tværs af klasserne, lød det på dagens pressemøde om stigende smitte i hovedstadsregionen.

Coronasmitten har over det seneste par uger udviklet sig i den forkerte retning i København, 16 omkringliggende kommuner og Helsingør, og det er især blandt de unge, at smitten har bredt sig.

Det har nu fået myndighederne til at reagere ved at indføre nye restriktioner, som i særdeleshed rammer den yngre del af befolkningen. Det kom nemlig frem på pressemødet, at de 10-29-årige står for 40% af den samlede smitte.

Artiklen fortsætter under banneret

Desuden opfordrede de alle unge mellem 15 og 25 år til at blive testet inden jul, så smittekæderne kan blive brudt. Sundhedsministeren mindede også om, hvor vigtigt det er, at vi husker, at isolation skal tages alvorligt både ved smitte eller ved mistanke.

De berørte kommuner

Tiltagene iværksættes i Storkøbehavn fra 7. december 2020 og foreløbigt frem til 2. januar 2021. 

De yderligere tiltag gælder kommunerne:Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Helsingør, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby

"Jeg ved godt, at det er en svær tid for jer unge mennesker, som gerne vil tilbage til en normal hverdag, holde fester og bare være ung", sagde Magnus Heunicke som noget af det første på dagens pressemøde om de nye corona-restriktioner i hovedstadsregionen.  

Skoleelever møder snart ind til nye restriktioner 

På skolerne i hovedstadsregionen bør man ikke længere lave undervisning på tværs af klasserne, da man gerne vil mindske elevernes kontakt med hinanden.  Sådan lød en af de nye restriktioner, som vil gælde frem til 2. januar 2021.

Derudover bør eleverne spise deres madpakker sammen med deres egen klasse i deres eget klasselokale, og så kan der etableres fjernundervisning for de ældste elever, hvis det bliver nødvendigt.

"I må gerne hygge jer med jeres nærmeste klassekammerater, men forsøg at holde afstand til de andre", sagde Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen, som var en af de deltagende parter.  

På pressemødet spurgte folkeskolen.dk Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm om, hvorfor man ikke indfører dagens nye restriktioner på alle landets skoler, siden det kom frem, at undervisere nu er mere smittet end gennemsnittet. 

"Vi følger situationen på skolerne meget tæt, og vi vurderer løbende hele tiden, hvilke restriktioner, der skal gælde for skolerne. Hvis det bliver nødvendigt, så vil vi sætte ind over for smitten med de nye restriktioner. Det er bestemt en mulighed, hvis vi oplever yderligere smitte", svarede Søren Brostrøm.  

De tilstedeværende myndigheder roste også den danske befolkning for deres indsats, og Søren Brostrøm sendte en stor cadeau i retning af skolelederne, som han mener, har reageret hurtigt, bemærkelsesværdigt og effektivt i tilfælde af smitte på skolen.  

Der bliver iværksat ekstra test-kapacitet, og mobile testcentre vil komme rundt til uddannelsesinstitutionerne. Det begynder allerede i morgen i Ishøj og Brøndby. Det er ikke tale en tvang for de unge at blive testet, men det var det store budskab på dagens pressemøde.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ