Der er fra i morgen øget testkapacitet for de unge i de berørte kommuner. Mobile testcentre begynder i Ishøj og Brøndby.

Nye corona-restriktioner til skoler i hovedstadsregionen

Unge mellem 15 og 25 år opfordres til at blive testet inden jul, madpakkerne skal indtages i egne klasser, og eleverne må ikke længere modtage undervisning på tværs af klasserne, lød det på dagens pressemøde om stigende smitte i hovedstadsregionen.

Publiceret

De berørte kommuner

Tiltagene iværksættes i Storkøbehavn fra 7. december 2020 ogforeløbigt frem til 2. januar 2021. 

De yderligere tiltag gælder kommunerne:Albertslund, Ballerup,Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup,Helsingør, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København,Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Coronasmitten har over det seneste par uger udviklet sig i den forkerte retning i København, 16 omkringliggende kommuner og Helsingør, og det er især blandt de unge, at smitten har bredt sig.

Det har nu fået myndighederne til at reagere ved at indføre nye restriktioner, som i særdeleshed rammer den yngre del af befolkningen. Det kom nemlig frem på pressemødet, at de 10-29-årige står for 40% af den samlede smitte.

Undervisere overhaler langsomt landsgennemsnittet for antallet af coronasmittede 

Desuden opfordrede de alle unge mellem 15 og 25 år til at blive testet inden jul, så smittekæderne kan blive brudt. Sundhedsministeren mindede også om, hvor vigtigt det er, at vi husker, at isolation skal tages alvorligt både ved smitte eller ved mistanke.

"Jeg ved godt, at det er en svær tid for jer unge mennesker, som gerne vil tilbage til en normal hverdag, holde fester og bare være ung", sagde Magnus Heunicke som noget af det første på dagens pressemøde om de nye corona-restriktioner i hovedstadsregionen.  

Skoleelever møder snart ind til nye restriktioner 

På skolerne i hovedstadsregionen bør man ikke længere lave undervisning på tværs af klasserne, da man gerne vil mindske elevernes kontakt med hinanden.  Sådan lød en af de nye restriktioner, som vil gælde frem til 2. januar 2021.

Derudover bør eleverne spise deres madpakker sammen med deres egen klasse i deres eget klasselokale, og så kan der etableres fjernundervisning for de ældste elever, hvis det bliver nødvendigt.

"I må gerne hygge jer med jeres nærmeste klassekammerater, men forsøg at holde afstand til de andre", sagde Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen, som var en af de deltagende parter.  

Lærer: Jeg er da bekymret for at blive smittet med corona

På pressemødet spurgte folkeskolen.dk Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm om, hvorfor man ikke indfører dagens nye restriktioner på alle landets skoler, siden det kom frem, at undervisere nu er mere smittet end gennemsnittet. 

"Vi følger situationen på skolerne meget tæt, og vi vurderer løbende hele tiden, hvilke restriktioner, der skal gælde for skolerne. Hvis det bliver nødvendigt, så vil vi sætte ind over for smitten med de nye restriktioner. Det er bestemt en mulighed, hvis vi oplever yderligere smitte", svarede Søren Brostrøm.  

De tilstedeværende myndigheder roste også den danske befolkning for deres indsats, og Søren Brostrøm sendte en stor cadeau i retning af skolelederne, som han mener, har reageret hurtigt, bemærkelsesværdigt og effektivt i tilfælde af smitte på skolen.  

Der bliver iværksat ekstra test-kapacitet, og mobile testcentre vil komme rundt til uddannelsesinstitutionerne. Det begynder allerede i morgen i Ishøj og Brøndby. Det er ikke tale en tvang for de unge at blive testet, men det var det store budskab på dagens pressemøde.

 

Læs mere

uvm.dk: Nye COVID-19-tiltag påundervisningsområdet i 17 hovedstadskommuner

Powered by Labrador CMS