DLF-kongres '20
1   46

DLF i Egedal: Lærerne bør kunne stige i løn i 16 år

Danmarks Lærerforenings kongres skal i morgen beslutte, hvilke krav foreningen vil stille til næste års overenskomstforhandling. Står det til Egedal Lærerkreds bør et af kravene være stigende løn i 16 år i stedet for de nuværende 12 år.

I dag når en lærer op på sidste løntrin efter 12 år i jobbet. Det er for tidligt, lyder det fra Egedal Lærerkreds.

Når de delegerede fra den nordsjællandske Egedal Lærerkreds møder op i morgen til Danmarks Lærerforenings kongres på Frederiksberg, medbringer de et forslag til overenskomstkrav. De mener, at Lærerforeningens topforhandlere til næste forår skal have et krav med ind til forhandlingerne med KL om, at lærerne bør kunne stige i løn i 16 år.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det foreslår vi som et fastholdelsestiltag for de overenskomstansatte i folkeskolen. For ligesom vi står med rekrutteringsudfordringer, skal vi kunne fastholde flere i lærerfaget. Her tror vi, at lønnen er et af flere parametre til det", siger formand for Egedal Lærerkreds Steen Herløv Madsen.

SÅDAN LYDER FORSLAGET

Alle overenskomstansatte lærere og børnehaveklasseledere får forlænget deres lønanciennitetsforløb, således at lærere og børnehaveklasseledere med 16 års anciennitet under LC's område enten får 2 trin i kvalifikationsløn eller at kronetillægget på 10.000 ved 12 års anciennitet efter 16 år hæves til 17.000. Alternativt et nyt tillæg på 7.000 kr. efter 16 år.

Er klar til at gentage kravet 

Han fortæller, at medforslagsstiller Henning Gebauer fra Egedal Lærerkreds allerede har fremsat ønsket om en længere periode med lønstigninger fra talerstolen ved de seneste to års kongresser. Og forslaget vil formentlig blive gentaget i fremtiden, hvis ikke det opnår flertal i morgen.

"Man skal selvfølgelig altid vurdere forslaget konkret op imod, hvad det er for en overenskomstforhandling, vi står overfor: For hvad er der af midler denne gang. Men vi kommer også med forslaget for at fastholde kongressen og hovedstyrelsens øjne på, at vi skal have gjort noget for de overenskomstansattes løn. Om ikke nu, så i hvert fald på sigt. Det er vigtigt for os hele tiden at italesætte, så det ikke forsvinder i alle mulige andre forslag", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ