Matematik
0   6

Netværk løfter fagdidaktikken

"I er trendsættende", sagde Bent Lindhardt, da han i går gjorde status over Matematikvejledernetværket. Omkring 1400 matematikvejledere er nu med i netværket, der startede i 2014. Flere hundrede af dem deltog i en konference, hvor de fik ny inspiration.

Mulighed for didaktiske diskussioner og nye input til matematikundervisningen fra både udland og indland mødte de mange matematikvejledere, der deltog i konferencen i går i Odense Congress Center.

Da netværket begyndte, var omkring 500 matematikvejledere med. Alle kommuner har i dag matematikvejledere.

"De kommunale netværk er i vækst, og vi bliver jævnligt spurgt fra andre faggrupper og fra udlandet, om hvordan man spreder fagdidaktikken ud til skolerne. I er trendsættende. Naturfagsvejlederne har også lige fået oprettet et netværk", fortalte Bent Lindhardt, der er lektor på Professionshøjskolen Absalon, hvor det nationale sekretariat er forankret.

Matematikvejledernetværket har regionale netværk - kaldet tre-banderne - hvor matematikvejlederne kan mødes.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er her i netværket vi taler om, hvad en matematikvejleder er for en størrelse og prøver at finde en konsensus. Her vi taler om, hvordan vi udvikler fagteamet, der er jeres base. Og hvordan vi optimerer kommunikationen", sagde han.

Nyt center vil bruge netværket

Professor Morten Blomhøj, der leder Nationalt Center for Udvikling af Matematikundervisning - NCUM - holdt oplæg om, at det nye center er "vores alle sammens nationale center".

"Vi har en bevilling frem til nytår 2023, og vi håber på forlængelse. Vi er jo sat i verden for at udvikle matematikundervisningen i Danmark fra dagtilbud til ungdomsuddannelse", sagde Morten Blomhøj.

Han fortalte, at NCUM overtager administrationen af Danmarks Matematikvejleder Netværk (DMN) fra 2021, der dog stadig skal finde sted fra Professionshøjskolen Absalon. Og Bent Lindhardt er resurseperson i de fem ekspertgrupper under NCUM - dag- og fritidstilbud, grundskole, gymnasiale uddannelser, erhvervsskoler og tværgående tematikker.

"NCUM vil bruge Matematikvejledernetværket - fx vil vi trække på netværket til forsknings- og udviklingsprojekter og til spørgeskemaundersøgelser. Netværket kan også foreslå projekter til NCUM. Centret skal stå for formidlingsaktiviteter, konferencer og understøtte netværksaktiviteter", sagde Morten Blomhøj.

Han understregede, at arbejdet også bliver at se, hvordan teori og praksis kan spille sammen.

"Forskning er ikke finere end praksis. Men det bliver eksemplarisk, når forskning kan bruges i praksis, og når teori og praksis kan skabe samspil". 

Læs om netværket på matnet.dk 

Læs om NCUM


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.023 andre er allerede tilmeldt