Engelsk
0   15

Filmfestival viser igen film til brug i sprogundervisningen

Traditionen tro byder efteråret på Buster filmfestival, hvor det er muligt at se film, der kan bruges i undervisningen. Her er der blandt andet film målrettet sprogfagene.

HVOR FOREGÅR DET?

Festivalen finder sted i det centrale København, men også på Frederiksberg, i Valby, Vanløse og Vesterbr og på farten på Vestegnen, i Sakskøbing, Viborg, Aarhus, Svendborg og Sydslesvig. 

Kilde: Buster Filmfestival


Fra den 21. september til 4. oktober vil det være muligt at tage sin klasse billigt i biografen for at se film målrettet undervisning. Her afholdes årets Buster filmfestival, der er Skandinaviens største børnefilmfestival.

Årets skoleprogram er inddelt i 16 filmpakker, der består af film og aktiviteter. Sprogfagene engelsk, tysk og fransk har hver deres filmpakke. Til hver filmpakke er der udarbejdet undervisningsmateriale til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling.

FILM TIL FLERE FAG

Festivalen viser samlet film målrettet følgende fag:

Idræt

Biologi

Natur/Teknologi

Kristendomskundskab

Engelsk

Dansk

Samfundsfag

IT og medier

Fransk

Billedkunst

Tysk

Historie

Kilde: Buster Filmfestilval


Busters festival har sendt en kort introduktion af filmpakkerne til folkeskolen.dk/tyskfransk og folkeskolen.dk/engelsk:

"I filmpakken Engelsk har vi fokus på enten britisk eller amerikansk sprog og kultur, til alle klassetrin. Eksempelvis med dokumentarfilmen "Glitter and Dust" (4-9. klasse) - en film om tre amerikanske pigers usædvanlige liv som cowgirls i USA, der både åbner op for en snak om køn og identitet og amerikansk kultur". 

Artiklen fortsætter under banneret

"I filmpakken Fransk kan man blandt andet se den stærke film "Le jeune Ahmed" (7-9. klasse) Et psykologisk drama om teenageren Ahmed, der lægger op til at arbejde med emner som radikaliseringsprocesser, identitet og ung kærlighed. Til visningerne på denne film kommer sociologien Aydin Soei ud og giver et oplæg, hvor han i øjenhøjde med børnene fortæller om radikaliseringsprocesser i Danmark og introducerer sit begreb 'modborgerskab'". 

"I filmpakken Tysk har vi især fokus på det tyske samfund og tysk historie. Eksempelvis med animationsfilmen 'Fritzi' (4-9. klasse) En historisk præcis gengivelse af tiden omkring murens fald, oplevet i børnehøjde igennem den 12-årige pige Fritzi".  

Alle forestillinger koster 17 kroner pr. person. Filmfestivalen oplyser, at man vil få pengene retur, hvis festivalen må aflyses grundet situationen omkring Covid-19.

I forhold til tidligere år starter filmvisningerne i år forskudt, og der vil være mere personale omkring visningerne for at sikre, at der bliver holdt afstand. Filmfestivalen har eksisteret siden 2000.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.761 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt