Corona
0   34

Corona udskyder skolestart for de yngste på to skoler i Aarhus

Ledelserne på to skoler i Aarhus har i weekenden besluttet at udskyde skolestarten for de yngste elever, fordi der er konstateret coronasmitte blandt eleverne. Samtidig er retningslinjerne for skolegangen generelt strammet i Aarhus, hvor smitten stiger lige nu.

"Vi har to elever fra 1. klasse, som er testet positive for corona. De har været i sfo i den her uge, og de børn, som også har været i sfo i denne uge betragtes som nære kontakter og må først komme på skolen, når de er testet negative og i øvrigt er uden symptomer", forklarer leder af Sødalskolen i Brabrand Karen Henriette Jensen i en video til forældrene. Også en udskolingselev er testet positiv og har været sammen med venner fra skolen i den forløbne uge, og for dem gælder de samme restriktioner. En af skolens ansatte er ligeledes konstateret smittet, og alle de ansatte, der har været i kontakt med enten den ansatte eller eleverne må foreløbig blive hjemme.

På baggrund af situationen har skoleledelsen besluttet at udskyde første skoledag for børnehaveklasserne og 1.-klasserne til på torsdag. Fordi der også er lærere, som først må komme på arbejde, når de er testet negative, kan der være nogle af de store klasser, som bliver fjernundervist de første dage. 

Artiklen fortsætter under banneret

Mundbind til børn, der transporteres med bus

Også på Skjoldhøjskolen i Tilst er børnehaveklassens skolestart udskudt til torsdag, fordi en elev i børnehaveklassen er blevet smittet med covid-19. De børn, der ikke var i sfo i sidste uge, kan komme i sfo mandag til onsdag, men de børn, der var i sfo i uge 32, må ikke komme på skolen, forklarer Henrik Josva Schou i en video til forældrene og understreger, at hvis der er coronasmitte i hjemmet, må børnene ikke komme i skole eller sfo, og skoleledelsen skal have besked.

På baggrund af den stigende smittespredning i Aarhus i den seneste uge, har myndighederne ændret retningslinjerne for skoler og dagsinstutioner i kommunen. Blandt andet skal man opholde sig mest muligt udendørs.

"Det skal vi nu have omsat til praksis i daginstitutioner, skoler og klubber. Så det er en stor ændring i forhold til den skolestart, som egentlig var planlagt. Nu skal vi hurtigst muligt have omorganiseret så mange aktiviteter som muligt til at foregå udendørs", siger rådmand for børn og unge Thomas Medom til Århus Stiftstidende. Det betyder også, at nogle skoler vil holde hele skolestartsarrangementet med forældre udendørs, skriver avisen. 

De øvrige ændringer i retningslinjerne går på, at ture ud af huset ikke bør foregå med kollektiv trafik. De elever, som er visiteret til bustransport vil få udleveret mundbind til brug i bussen. De ansatte i administrationen skal i videst muligt omfang arbejde hjemmefra, og møder mellem personer, der ikke arbejder på samme arbejdsplads, kan kun gennemføres online.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ