Debat
8   103

Bondo er tavs - tempus fugit.

Vi skal i gang NU; hvis vi ikke får stillet krav, så kan vi intet brugbart opnå til OK21. Så bliver det bare endnu en demotiverende overenskomstforhandling i defensiven.

Sommerbrevet fra formand Anders Bondo til medlemmerne var en MEGET tam affære.

Intet nyt om det, som alle går og venter på at høre om - de kommende forhandlinger om arbejdstidsaftalen; om ønsker, krav og strategi.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kan være, at KL har trukket sig på baggrund af de nuværende forhandlinger, men har bedt DLF om at komme tilbage, hvis de kommer på andre tanker.

Uanset om DLF selv ønsker en pause eller at genoptage forhandlingerne, må vi nok regne med, at periodeforhandlingerne er aflyst.

Og således skal lærernes arbejdstidsaftale være en del af OK21-forhandlingerne, som heldigvis bliver til noget, da forhandlingsfællesskabet ikke udsatte dem.

Så vi skal i gang med at stille krav!

Hvis vi ikke får stillet krav, så kan vi intet brugbart opnå til OK21. Så bliver det bare endnu en demotiverende overenskomstforhandling i defensiven.

Hidtil har DLF fulgt "samarbejdssporet" og havde derfor ikke stillet nogen krav til de igangværende arbejdstidsforhandlinger. Kunne det blive mere defensivt? Arbejdstidsforhandlinger uden krav fra vores side?

Selv endog målsætningerne fra den ekstraordinære kongres (som var temaer og ikke krav) skulle ikke opfyldes, men blot kunne "genfindes" i en endelig aftaletekst. 

Er der en del af ledelsen i DLF, der er i gang med at kuppe DLF fra medlemmerne, så at sige?

Det er da helt utroligt, at man seriøst kan udtale, at der ikke er nogen grund til at spørge medlemmerne om, hvilke krav, de mener, der skal stilles til overenskomstforhandlingerne i 2021, som Gordon Ørskov udtalte.

Vi er nødt til at få nogle reelle krav stillet til OK21, for ellers får vi kun tilbud om det, KL og DLF har haft forhandlet om til nu med ultimative krav, og den samlede fagbevægelse vil nok sørge for at få den lukket der.

Hvis vi ikke får stillet krav til kongressen i  september, så gennemtrumfer fagbevægelsen LOV409 som arbejdstidsaftale for lærerne.

Hvad blev der egentligt stillet af krav fra lærernes forhandlere ved OK18? Lærernes næstformand Dorte Lange skrev politiken 11. april 2018:

"Derfor har vi grundigt forberedt medlemmer på, at vi ikke ved denne overenskomst vil få mere forberedelsestid.(...) vores krav (er) blot, at lærerne skal vide, hvornår de skal være på arbejde, at de ved ændringer skal have et rimeligt varsel, og at de skal have deres arbejdstid gjort op med jævne mellemrum, så medarbejderne kan se, om de har overarbejde."

Det bekræfter også, at fagtoppen vil gøre meget for at undgå en storkonflikt.

Topstyringen er total, når Gordon Ørskov Madsen fortæller, hvordan de vil inddrage medlemmerne denne gang:

"Vi regner med, at det bliver via kredsene. Hvis det  bliver en minimal overenskomstfornyelse, som vi forventer, så mener vi, at kredsene har så godt styr på medlemmerne, at det giver mening at tage debatten på kredsniveau."

Det er vigtigt, at DLF’s politiske valgte afspejler medlemmerne. Gør de mon (alle sammen) det længere?

For hvad er hovedkravet fra 'de menige', dem på gulvet? Forberedelsestid! Dét, som ALLE lærere i helt akut grad mangler, er mere og sammenhængende tid til forberedelselse!

Hvordan kan Bondo kalde DLF for Danmarks mest demokratiske forening, når de ikke har startet denne proces op? I 3F er de i fuld gang med at indsamle krav til OK21.

Hvordan får vi presset på for, at DLF indsamler krav?

Anders Bondo er blot tavs omkring det i sit sommerbrev til medlemmerne.

Kortene holdes tæt ind til kroppen, selvom lærernes krav til overenskomstforhandlingerne i 2021 allerede skal besluttes på DLF's kongres i København den 22. og 23. september i år.

Formand for DLF’s overenskomstudvalg gennem ti år Gordon Ørskov genopstillede i efteråret 2019 og blev da spurgt, "hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?"

"Vi skal sikre, at lærerne har tid til at forberede undervisningen, så der er kvalitet i undervisningen."

JA! Og husk dét i hovedstyrelse og alle kredse.

 

Der skal stilles klare krav:

- realistisk undervisningstimeloft

- fast forberedelsesfaktor

- tid på alle opgaver

DLF/lærerne er nødt til at rejse kravene til OK21.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ