Forskning

Endnu engang: Turboforløb og camps virker ikke på sigt

Endnu en kulegravning af effekten af tuboforløb og camps for fagligt svage elever viser, at effekten af de kortvarige intense kurser ikke holder. "Det eneste, vi kan sige med sikkerhed, er, at det ikke ser ud til at virke", siger professor på Trygfondens Børneforskningscenter Michael Rosholm til Skoleliv. Efter voldsom kritik af præsentationen af sine resultater har Løkkefondens Drengeakademiet dog justeret forløbene og opnår, at lidt flere drenge består afgangseksamen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Piger vinder en lille smule på turboforløb - drenge opnår ingen effekt Ny rapport: "Intensive læringsforløb er ikke en mirakelkur" Professor: LøkkeFondens brug af resultater er uvidenskabeligLøkkeFonden dropper de omstridte 'læringsår' Første effektmåling på DrengeAkademiet viste negativ virkning 

Skoleliv.dk: Ny kulegravning: Intensive læringsforløb har ingen eller små effekter