Corona
0   8

To skoler ramt af coronasmitte i Hjørring

Både på Bagterpskolen og Højene Skole i Hjørring er klasser og lærere pt. sendt hjem på grund af covid-19-tilfælde. På Højene Skole er én elev smittet, på Bagterpskolen to elever.

"En elev i 4.a er smittet. En af elevens forældre har været smittet, og efter test viser det sig, at et af familiens tre børn har vist sig at have coronasmitte i blodet uden at udvise symptomer", fortæller Michael Harritslev, der er skoledistriktsleder på Højene Skole i Hjørring til Tv2 Nord, der har sendt hele klassen og tre lærere hjem, ind til de bliver testet negative. 

Skolen har fulgt vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen, og det er nu meningen, at alle klassens elever og lærere skal testes.

Skolen har tidligere været ramt af smitte, da en lærer i en anden af skolens 4.-klasser blev testet positiv i begyndelsen af maj. Læreren er rask igen og tilbage i arbejde.

På en anden Hjørring-skole, Bagterpskolen blev en børnehaveklasse og en 3.-klasse og de tilknyttede lærere og børnehaveklasseledere torsdag aften bedt om at blive hjemme, efter at en elev i hver af de to klasser var konstateret smittet med coronavirus. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er selvfølgelig en udfordring at finde ud af, hvem børnene har haft nære relationer med, når de er i så små klassetrin, så det er ud fra et forsigtighedsprincip, at vi har vurderet, at alle klassekammerater i princippet er nær kontakt, siger Mads Albertsen, der er skoledistriktsleder for Bagterp og Muldbjergskolen til DR Nordjylland.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
528 andre er allerede tilmeldt