Lærer- og efteruddannelse
6   4

Statistik: Kompetencedækning nærmer sig langsomt delmålet på 90 procent

11,6 procent af undervisningstimerne læses fortsat af lærere, der ikke har kompetence i faget. Kristendom, natur/teknologi og historie ligger stadig lavest. Delmålet er 90 procent og skulle efter planen gerne nås til næste år.

Det går langsomt fremad mod delmålet på 90 procent kompetencedækning i folkeskolens fag. Total kompetencedækning er af regeringen og KL blevet udskudt til 2025. De samme fag ligger år for år højest - og lavest. Næsten alle timer i fysik/kemi, dansk, fransk og matematik varetages af en faguddannet lærer, mens de lavest dækkede fag også i år er kristendom, billedkunst, natur/teknologi, historie og madkundskab.

Det viser tallene fra Undervisningsminiseriets database Uddannelsesstatistik. De viser også, at målet på 90 procent er nået for udskolingsklasserne, mens det kniber langt mere i indskoling og på mellemtrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Sidste år var det 12,4 procent af timerne, der blev varetaget af lærere uden linjefag i det pågældende fag.

I skoleåret 2013/14 var det ifølge statistikken i alt 80,4 procent af lærerne, der underviste i fag de havde kompetence i.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ