Corona
0   17

Sundhedsstyrelsen: Sådan skal skolen reagere, hvis en lærer eller elev er smittet

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort en vejledning om, hvordan man som skole skal forholde sig, hvis en eller flere elever eller medarbejdere konstateres smittet med coronavirus.

Hvis skoleledelsen får besked om, at en medarbejder eller elev er testet positiv for covid-19, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at ledelsen orienterer øvrige medarbejdere og forældre - uden at nævne den smittedes identitet.

Det kan ske ved opslag på opslagstavler, på Aula, i mail eller lignende. 

Hvis den smittede lærer eller den smittede elevs forældre giver lov, kan skoleledelsen fortælle, hvem det er til vedkommendes nærmeste kolleger og/eller forældrene til de elever, eleven har meget nær kontakt med.

Men hvis der kun er tale om et enkelt tilfælde i en klasse, skal skolen ikke foretage sig yderligere i forhold til hele klassen.

Artiklen fortsætter under banneret

I april talte folkeskolen.dk med en lærer, der var blevet smittet, og som selv havde været med til at beslutte, at  forældrene til lærerens egne elever og de nærmeste kolleger fik at vide, at han var smittet. 

"Jeg synes, de har håndteret det forbilledligt. Det er den helt korrekte måde at gøre det på. Jeg er blevet inddraget og har fået tilsendt informationen, der skulle sendes ud, før den blev sendt ud, så jeg kunne tilføje noget, hvis jeg havde behov for det", fortalte han.

 

Nære kontakter

Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer for mennesker, der har været/er i nær kontakt med personer, der er konstateret smittet, er at de pågældende skal testes to gange og være i isolation, ind til de har fået svar på første test.

Børn under 12 år kan have svært ved at medvirke til test, og hvis forældrene ikke vil udsætte barnet for testen, kan de i stedet holde barnet hjemme ind til syv dage efter sidste udsættelse for smitte. 

Smitteudbrud på skolen

Hvis flere elever i samme klasse eller afdeling af skolen er smittet, kalder Sundhedsstyrelsen det et udbrud, og så skal skolen afklare, om der er sket større smittespredning. 

"Det anbefales, at den kommunale sundhedstjeneste kontaktes for rådgivning om afgrænsning og den konkrete håndtering af udbruddet", skriver Sundhedsstyrelsen i sin vejledning til skoler og institutioner.

"Alle de børn, unge og medarbejdere, der i det konkrete tilfælde anses som omfattet af udbruddet, skal omfattes af den videre udredning. Alle, der er omfattet, skal isoleres og testes svarende til det program der er iværksat for nære kontakter".

Bakkeskolen Cosmos i Esbjerg valgte for nylig ud fra kommunens egne retningslinjer at sende en hel klasse og tre ansatte hjem, efter at en elev var konstateret smittet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ