Aula
10   15

Aula søger lærere til brugerpanel: Skal sikre mere brugerinddragelse og åbenhed

Nu kan du få indflydelse på, hvordan skolernes digitale samarbejdsplatform udvikler sig i fremtiden. Firmaet bag Aula søger lærere til et brugerpanel, der skal agere sparringspartner for Kombit og sikre mere gennemsigtighed i udviklingen af platformen.

Fra i dag og frem til den 2. juni kan du ansøge om at blive medlem af et nyt brugerpanel, der skal sikre, at den fremtidige udvikling af Aula sker i tråd med brugernes ønsker og behov.

Som udgangspunkt nedsættes fire paneler ud fra hovedoverskrifterne skole, sfo, dagtilbud og informationssikkerhed.

"Panelerne kommer til at bestå af cirka 50 fagprofessionelle, som skal rådgive Aula-projektet og bistå os med viden omkring praksis. Vi har kort sagt brug for at få formaliseret brugerinddragelsen og knytte den tættere på os", siger Sanne Mi Poulsen, projektchef i Kombit, som er firmaet bag Aula.

"Indtil nu har videreudviklingen kørt meget i tråd med den oprindelige kravspecifikation, og hvor brugerinddragelsen har været mere ad hoc - og derfor også mere uformel. Men nu er vi nået til et punkt, hvor vi skal have videreudviklet løsningen, og hvor vi har et stort behov for i højere grad at få formaliseret input fra praksis".

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge den seneste statusmail fra Kombit til kommunernes Aula-projektledere sker oprettelsen af panelerne også for at øge gennemsigtigheden i, hvordan beslutninger om udviklingen af Aula bliver taget.

Flere kommunale Aula-projektledere har tidligere her på folkeskolen.dk kritiseret Aula-projektet netop for ikke at være åbent nok om udviklingsbeslutninger.

Mere repræsentative input

Som medlem af brugerpanelet skal man både deltage i workshops og møder samt hjælpe med afklaringer over telefon og mail med kort varsel.

Målet er både at få hurtigere svar og at få mere repræsentative input til den videre udvikling af Aula, fortæller projektleder for Aula Sanne Mi Poulsen.

"Typisk vil man få stillet en opgave om, at man skal kigge på noget bestemt som for eksempel nyt design eller ny funktionalitet. Det kan også være at svare på spørgsmål om, hvordan Aula helt lavpraktisk bruges på den enkelte skole", fortæller hun.

"Vi har brug for input både når det kommer til lynhurtig afklaring, men også når de længere udviklingslinjer skal tegnes".

Kan man også melde ind med ønsker til for eksempel ny funktionalitet?

"Intentionen er, at panelerne skal have konkrete opgaver, de skal arbejde med. Alle kan komme med input til for eksempel nye funktioner, man måtte ønske sig i Aula, men det er ikke det, der er formålet med brugerpanelerne".

Søger bred sammensætning

Ansøgningsprocessen skal ifølge Sanne Mi Poulsen sikre, at panelerne bliver bredt sammensat, både når det kommer til geografisk spredning, forskellige fagligheder, typer af institutioner og skoler samt it-mæssig kunnen.

"Inden for skoleområdet får vi således behov for både lærere, pædagoger, ledere, superbrugere og nybegyndere. Vi vil gerne have så forskellige typer deltagere som muligt", siger hun og tilføjer, at man som paneldeltager som udgangspunkt forventes at kunne sætte fem timer om måneden af.

"Vi skal have løbet det i gang, og vi bliver sikkert klogere undervejs. Men det er udgangspunktet".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.989 andre er allerede tilmeldt