Corona
0   12

De lærerstuderende ser ud til at få lov til at tage deres praktiskorienterede eksamener på studiet

Folketinget er blevet enige om fase to af genåbningen af Danmark. Aftalen tegner til at give de lærerstuderende lov til at gennemføre de praksisorienterede eksamener i faglokalerne på campus.

Både de lærerstuderende og læreruddannelsen har krydset fingre for, at de kunne få lov til at gennemføre de eksamener, der særlige faglokaler, som normalt. 

Og meget tyder på, at de har fået lov til det. I hvert fald fremgår det af aftalen om genåbningens fase to, at der åbnes for "undervisning og eksamener med krav om fysisk fremmøde".

Dermed ser det ud til, at de lærerstuderende, der inden længe skal til eksamen, får lov til at tage deres eksamen i deres undervisningsfag på studiet, hvis det er et fag, der kræver et faglokale. 

Det fremgår ikke af aftalen, hvilke prøver der vil kunne afholdes fysisk på studiet. Men læreruddannelsen oplyser til folkeskolen.dk, at man den seneste tid har givet 4.-års-studerende lov til at benytte lokaler til fysik/kemi, håndværk og design, musik og idræt.

Artiklen fortsætter under banneret

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen mødes allerede i dag med uddannelsessektoren og drøfter, hvordan åbningen i praksis skal tilrettelægges.

Læreruddannelsen: Ville have været tørsvømning uden tilladelsen

Formand for ledernetværket for læreruddannelsen Elsebeth Jensen udtalte tidligere på ugen, at det var meget afgørende for læreruddannelsen, at der blev åbnet for praktiskorienterede prøver.

"Så ender vi nok et sted, hvor de studerende i stedet for at fremvise eller producere selv skal lave en skriftlig refleksion over, hvad de ville have gjort. Og så får det jo mere form af 'tørsvømning', som læreruddannelsen var fuld af, da jeg tog uddannelse i sin tid i 1987. Det er ellers noget af det, vi virkelig har gjort meget for at komme væk fra, så vi faktisk kan se de studerendes kompetencer", sagde hun i mandags til folkeskolen.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt