Fransk
2   14

Fransklærer arrangerer video-foredrag for lærere i hele Europa

I går stod fransklærer Marie Louise Petersen bag et arrangement om ligestilling mellem piger og drenge i idræt og sportsverdenen for lærere i hele Europa. Sådan nogle har hun lavet mange af.

I går klokken 17 og en time frem skete det igen. Fransklærer på Trongårdsskolen i Lyngby-Taarbæk Marie Louise Petersen havde over eTwinning arrangeret et video-foredrag for europæiske lærere og pædagoger. 

Og det er langt fra første gang. Siden 2017 har hun som eTwinning-ambassadør og moderator af en faglig gruppe om køn arrangeret omkring 10 arrangementer. De 7 har været på engelsk, og tre har været på fransk. 

HVAD ER ETWINNING?

eTwinning er et stort, digitalt fællesskab for ansatte i skoleverdenen i over 40 lande i Europa støttet af EU. eTwinning er en platform for samarbejdsprojekter for skoleklasser (og børnehaver) samt faglig sparring for lærere og pædagoger.

I går var sproget fransk, da hun havde inviteret tidligere professionel fodboldspiller og aktiv feminist Nicole Abar.

Nicole er i dag 60 år, men fra slut 1970'erne til 1995 spillede hun professionel fodbold, og det skaffede hende et cv med flere franske mesterskaber, en topscorertitel og flere kampe for det franske landshold.

Artiklen fortsætter under banneret

Har sat ligestilling på den franske dagsorden 

Men det er ikke så meget på grund af de mange fodboldtriumfer, at Marie Louise Petersen havde inviteret hende til at tale for lærere og pædagoger via det virtuelle samlingssted eTwinning.

"Jeg interesser mig rigtigt meget for køn og ligestilling, og her er Nicole Abar virkelig en inspirationskilde. Hun har sat ligestilling mellem kønnene i sportsverdenen og i skolerne på den franske dagsorden. Hun har blandt andet vundet en retssag mod en fodboldklub, og hun har stået bag et projekt kaldet 'Passing the Ball' for 6.- klasser i de franske folkeskoler, hvor drenge og spiller sammen", fortæller Marie Louise Petersen.

Meget nemt at gå til

Ifølge Marie Louise Petersen har onlineforedragene den fordel, at man som lærer kan følge med hjemmefra.

"Det gør det meget overskueligt, og der laves løbende inspirationsoplæg, man kan se. Gårsdagens oplæg krævede jo, at man kan tale fransk, så det var mest for fransklærere, men det var også superinteressant for idrætslærere, der kan fransk. Og så er det bare fedt at få mulighed for at være med i et fællesskab, som i det her tilfælde bestod af frankofile lærere fra hele Europa", siger hun og tilføjer, at lærerne altid har mulighed for at stille spørgsmål via chatfunktionen.

I går deltog 50 personer fra Rumænien, Frankrig, Tunisien, Italien, Tyrkiet, Litauen, Portugal og Spanien.

Marie Louise Petersen har ikke planer om at bruge gårsdagens arrangementet til forløb med sine elever.  Men hun har tidligere på året stablet et arrangement, som eleverne skulle arbejde med. Her havde hun inviteret Larm/Ungdomsbyen til at holde foredrag om deres LGBT-materialet 'Larm', der handler om normkritik, køn og seksualitet. Det blev en overvældende succes.

"Her deltog flere end 200 lærere og pædagoger, så det var et stuvende fuldt 'rum'. Der var deltagere fra Finland, Jordan, Rumænien, Tyrkiet, Spanien og mange andre lande. Det var virkelig fedt". 

7. klasse har lavet oplæg for finske elever om trans- og homofobi

Herefter lavede hun et forløb med sin 7. klasse og en klasse fra Lapland med titlen 'Empathy and Social Media'. 

"Her startede finnerne med at lave et videooplæg om, hvad hadtale gør ved én, og hvad man selv kan gøre mod den. Herefter lavede mine elever video-oplæg for de finske elever om hadtale i forhold til trans- og homofobi".

Gårsdagens foredrag med Nicole Abar vil snart kunne genses på eTwinning. Det kræver dog, at man har et login til eTwinning-portalen.  Marie Louise Petersen holder den 12. maj et introduktionskursus til at blive bedre til at bruge eTwinning her. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.020 andre er allerede tilmeldt