Arbejdstid
12   36

Lærernes arbejdstidsforhandlinger fortsætter - nu coronabevidst

DLF og KL satser på at komme i mål med med forårets arbejdstidsforhandlinger senest 27. april. Der er sat nye rammer for forhandlingerne for at undgå at sprede corona-smitte, men målet er stadig det samme.

Corona-lukningen af landet kommer som udgangspunkt ikke til at betyde aflysning af forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det fortæller formand for Overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

"Processen fortsætter indtil videre. Vi skruer de fysiske møder ned til et absolut minimum og med få deltagere i store rum, hvor vi sidder langt fra hinanden. Vi tager alle de forholdsregler, vi kan tage i henhold til Sundhedsstyrelsens henstillinger. Så klarer vi den også via telefonmøder og skypemøder og andre former for møder, ligesom vi gør i andre sammenhænge. Og så tager vi løbende bestik af situationen", siger Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærernes arbejdstidsforhandlinger

Der er tale om såkaldte periodeforhandlinger, fordi forhandlingerne om lærernes arbejdstid foregår i perioden mellem de seneste overenskomstforhandlinger i 2018 og de kommende forhandlinger i 2021. Det er aftalt at afslutte forhandlingerne inden udgangen af april, hvor parterne håber at kunne fremlægge en arbejdstidsaftale for lærerne.

Kommer der en aftale i løbet af foråret, skal den til urafstemning blandt Lærerforeningens medlemmer og til godkendelse i KL's bestyrelse. Godkendes aftalen, kan dele af den - medmindre andet bliver aftalt - træde i kraft allerede næste skoleår.

Hvis parterne ikke bliver enige om en arbejdstidsaftale, eller hvis DLF's medlemmer eller KL's bestyrelse ikke kan godkende en aftale, bliver forhandlingerne udskudt til overenskomstforhandlingerne i 2021. Først her er en konflikt en mulighed, hvis parterne heller ikke ved disse forhandlinger bliver enige.

 

Parterne har vurderet, at det er vigtigt at komme i mål med arbejdstidsforhandlingerne, og at KL's og DLF's forhandlere kan tilrettelægge forhandlingerne med mindst mulig risici for at sprede smitte.

"Vi er blevet enige om, at vi fortsætter processen. Den bliver ikke sat i stå. Men vi tilpasser os situationen. Vi har stadig den samme målsætning om at blive færdige her sidst i april", siger Gordon Ørskov.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ