Skole-hjem-samarbejde
3   34

»Jeg skal hele tiden sidde og forsvare mig«

Folkeskolelærer Lea ­Schmidt drømmer om et ­kamera i hvert klasselokale. For så kan forældre med egne øjne se, hvordan deres børn rent faktisk opfører sig.

En gruppe af forældre respekterer ikke længere lærerens autoritet. Til gengæld forsvarer de deres børns adfærd med næb og kløer og alenlange kritiske mails til læreren.

»De tror ikke på, at deres egen søde, skønne dreng eller pige er skyld i den opførsel, som læreren skriver hjem om, og derfor føles det ofte, som om de går til modangreb, når man fortæller dem om deres barns opførsel. Forældrene glemmer, at når deres barn er i skolen, så er der andre ting på spil end derhjemme, og så kan de faktisk godt opføre sig rigtig uvornt«, siger Lea Schmidt, der underviser på en folkeskole i Ballerup-området uden for København.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun stod sidste år frem i medierne og satte ord på det, som mange lærere oplever. Siden har hun fået utallige positive reaktioner fra kolleger, som genkender udfordringerne med kværulantiske og besværlige forældre.

»Det er helt klart blevet værre gennem de 13 år, jeg har været lærer«, siger Lea ­Schmidt, der fortæller, at hun må bruge mere og mere tid på at sidde og forsvare sig over for fortørnede forældre, der går til modangreb, når hun for eksempel gør opmærksom på, at deres barn har generet undervisningen med sin adfærd.

»Så går de ind i den her debatudveksling, som læreren så skal bruge en masse tid på at beviseliggøre og forsvare. De begynder at skyde med skarpt mod alt muligt andet, mod de andre klassekammerater, mod læreren eller skolen. Som lærer skal jeg bruge enormt meget tid på at kommunikere med de forældre. Jeg skal hele tiden sidde og forsvare mig, og det giver en negativ grundstemning. Det sætter sig, og man bliver frustreret og vred. Det er, som om de forældre nogle gange glemmer, at der er et menneske i den anden ende«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ